SportSport

TFS Barendrecht behaalt een duidelijke overwinning!

TFS Barendrecht behaalt een duidelijke overwinning!

The Flying Shuttle moest afgelopen zondag aantreden tegen Duinwijck uit Haarlem. De komst van de goedheiligman was de oorzaak dat deze wedstrijd niet op zaterdag 5 december plaatsvond.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De uitwedstrijd was een overwinning van 6-2 voor de ploeg uit Barendrecht met een aantal 3 setters dus het team was gewaarschuwd. Maar in een tochtige en koude sporthal wist TFS toch een uitstekende overwinning te behalen. Na afloop stond er een 8-0 op het bord. Waardoor ze de 1e plaats weer innamen in de 1e divisie en met nog een inhaal wedstrijd te spelen een mooie voorsprong hebben van 6 punten op Almere.

De beide dubbels gingen naar TFS. De heren Saber Afif en Ruben Kweekel moesten het opnemen tegen Robbert Mooij en Teun Yntema. De heren van Barendrecht behaalde een gedegen overwinning met 21-19 en 21-16. De dames Jeannette van der Werff en Pascalle van Nielen waren ook de meerdere van Mandy Lenderink en Carola Bakker maar lieten de teugels in de 2e game even vieren zodat een 3e game de overwinning moest brengen met 21-10 / 11-21 en 21-13.

De vier single partijen werden overtuigend gewonnen door het team van The Flying Shuttle. Het was vooral zaak de concentratie vast te houden. Na deze spelsoorten was een 6-0 score bereikt, gelijk aan de uitwedstrijd.

De mix-dubbel Ruben en Jeannette wonnen de 1e game de 2e game ging naar de ploeg uit Haarlem in de derde game maakte Jeannette en Ruben duidelijk wie de baas waren. Ruud Nagel en Sandy Bommeleyn speelde een overtuigende mix met de game standen van 21-10 en 21-19. Hiermee was de eindstand van 8-0 bepaald en blijft de ploeg uitstekend meedraaien voor de top van het klassement.

A.s. zaterdag moet de ploeg afreizen naar Amstelveen tegen van Zijderveld dat een aantal geroutineerde spelers in de ploeg heeft en zal The Flying Shuttle attent moeten blijven tegen de nummer 3 van de ranglijst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!