VELO door naar de halve finale na zinderende tweede kwartfinale

VELO door naar de halve finale na zinderende tweede kwartfinale

Zondag 13 december moest VELO om 15.00 uur de tweede play-off kwartfinale spelen tegen BC Duinwijck.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De week ervoor won VELO nog met 6-2, maar men wist dat het in Haarlem lastiger zou worden. Na een zinderende middag wonnen de Wateringers de golden game. VELO is hiermee door naar de halve finale van de Carlton Eredivisie.

In tegenstelling tot de eerste wedstrijd had BC Duinwijck nu wel de beschikking over kopvrouw Akvile Stapusaityte. VELO zou het hierdoor een stuk lastiger krijgen. Er deed nog een speler mee die er in de eerste wedstrijd niet bij was, namelijk oud-international Ruud Bosch.

BC Duinwijck haalde alles uit de kast om de halve finale te kunnen halen. Ruud Bosch werd meteen ingezet in de herendubbel. Hij mocht het samen met Jerry Natenstedt opnemen tegen VELO-koppel Jim Middelburg en Alex Vlaar. Jim en Alex speelden erg solide en wonnen in twee sets. Op de andere baan hadden Lisa Khoeblal-Malaihollo en Myke Halkema het een stuk lastiger tegen Betty Timmerman en Akvile Stapusaityte en verloren in twee sets.

Stijn de Langhe mocht het in zijn singel weer opnemen tegen Jordy Hilbink, in wie hij, net als vorige week, zijn meerdere moest erkennen. Imke van der Aar speelde een ijzersterke singel tegen Dorien Lups en won knap in twee sets. Vervolgens moest Lisa Khoeblal-Malaihollo aantreden tegen Akvile Stapusaityte. Lisa vocht voor wat zij waard was en kon in de tweede set zelfs nog een verlenging afdwingen, maar Akvile pakte toch de winst. Alex Vlaar was tegelijk op de andere baan bezig met een lange spannende singel tegen Jerry Natenstedt. Na een ruime winst in de eerste set wist Alex de tweede set na een verlenging net niet naar zich toe te trekken. De derde set moest de beslissing gaan geven. Het ging weer gelijk op, maar Jerry trok aan het langste eind door met 21-19 te winnen. Dit betekende een tussenstand van 2-4 voor BC Duinwijck.

Assistent-trainer Rikkert Suijkerland werd weer ingezet om de gemengddubbel te spelen samen met Imke van der Aar. In twee sets werd er gewonnen van Birger Abts en Dorien Lups. Het nog ongeslagen koppel Jim Middelburg en Myke Halkema stonden tegenover Ruud Bosch en Betty Timmerman. De eerste twee sets werden verdeeld, dus moest de derde de beslissing geven. Het ging de gehele set gelijk op en uiteindelijk werd er met 28-26 gewonnen door Jim en Myke. Dit bracht de eindstand op 4-4. Volgens het nieuwe systeem zou er dan een golden game komen die de winnaar van vandaag moest gaan bepalen. Als VELO deze golden game zou winnen, zouden zij door zijn naar de halve finale. Maar als Duinwijck de golden game zou winnen, zou er nog een golden game moeten komen. De winnaar van deze golden game zou dan door zijn naar de halve finale.

Na een kwartiertje rust en overleggen kwamen de spelers voor de golden game de baan op: Jim en Myke tegen Ruud en Betty. Het was dus dezelfde gemengddubbel als die daarvoor gespeeld was. De hal maakte zich op voor een spannende golden game, maar al snel werd het verschil in punten groter: bij rust stond het 11-3 voor Jim en Myke. Ruud en Betty herpakten zich nog, maar uiteindelijk bleken Jim en Myke te sterk met een eindstand van 21-11.

Dit betekent dat VELO door is naar de halve finale om het landskampioenschap! Zij zullen het in de halve finale moeten gaan opnemen tegen BV Slotermeer die verrassend BC Amersfoort hebben uitgeschakeld. De play-off halve finales worden in het tweede (9/10) en derde weekend (16/17) van januari gespeeld.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!