6-2 nederlaag voor Smashing in degradatiepoule

6-2 nederlaag voor Smashing in degradatiepoule

Op zaterdag 9 januari stond de thuiswedstrijd tegen Roosterse op het programma. Huidige nummer 4 in de degradatiepoule.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na 4 punten uit 2 wedstrijdrondes moest team 1 van Smashing met nog 3 wedstrijden voor de boeg de broodnodige punten pakken. Ondanks het gevecht om behoud is de teamsfeer nog altijd goed in het Wijchense en hebben de spelers wederom alles op alles gezet. De tegenstanders uit het Limburgse Roosteren verschenen helaas zonder kopman Marijn Put die wegens een blessure niet wedstrijdfit was.

De wedstrijd ging van start met de dubbels. Judith en Ella kwamen in actie tegen Ann Knaepen en de ervaren Meta Knuth. Na een moeizame start kwamen de dames van Smashing op het eind van de eerste set toch op setpoint, echter kon de set niet binnengehaald worden. In de tweede set konden de dames van Smashing niet voldoende tegenstand bieden en ging de overwinning uiteindelijk met 22-24 11-21 naar Roosterse. Na een lastige verloren herendubbel eerder dit seizoen in Roosteren, werd door Yannic en Roy tegen de broertjes Hermans ditmaal meer tegenstand geboden maar werd helaas met 17-21 19-21 verloren.

Maar liefst 3 van de 4 singles eindigden in een driesetter. Judith en Denise leken beide na de winst in de eerste set tegen respectievelijk Ann Knaepen en Wendy Hoeve voor een verrassing te gaan zorgen. Ondanks de kansen van Judith in de tweede set met een 13-8 voorsprong en de spannende strijd tussen Denise en Wendy werden beide partijen in het voordeel van Roosterse beslist. Yannic speelde een goede partij in een slopende herensingle tegen Rick Steuten. Helaas werd met 23-25 15-21 verloren.

Na drie net verloren singles kon gelukkig Brandon tegen zijn vroegere dubbelpartner Rik Hermans het ijs breken. Beide spelers waren er op gebrand deze wedstrijd te winnen en dit hebben alle toeschouwers kunnen zien. Brandon balde meerdere malen zijn vuist, het Smashing publiek werd getrakteerd op een spannende partij die in 43 minuten werd beslist met de setstanden 20-22 21-14 21-17 in het voordeel van Brandon. Ondanks dat... een 5-1 voorsprong voor Roosterse.

De beide mixen leveren al weken spannende partijen op en ook deze week zorgde ze weer voor spektakel. De mix van Ella en Roy tegen Meta Knuth en Rick Steuten ging lang gelijk op. Tweemaal werd de wedstrijd met 2 punten verschil beslist in het voordeel van Smashing, 22-20 en 21-19. Met een 5-2 tussenstand werd gehoopt op een welverdiende 5-3. Denise en Brandon leken goed op weg en kregen met 20-16 in de derde set tegen Nico Hermans en Roxanne Molenmaker maar liefst 4 matchpoints. Helaas werd het laatste punt niet gemaakt en pakte Roosterse 6 punten op rij op service van Roxanne, setstanden: 21-16 13-21 20-22.

Uiteindelijk was het een mooie strijd en zette de spelers van beide teams zich voor 200 procent in. Een 6-2 nederlaag is niet wat we vooraf gehoopt hadden. Echter na een 8-0 nederlaag in Roosteren eerder dit seizoen, kunnen we zeker zeggen dat we gegroeid zijn. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg hopen we volgende week een overwinning op directe concurrent Van Zijderveld te boeken. Publiek is dan ook van harte welkom zaterdag 16 januari om 18.00 in sporthal 't Achterom te Wijchen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!