SportSport

Badmintonners 'dichtbij maar toch ver weg' van finale

Badmintonners 'dichtbij maar toch ver weg' van finale

De badmintonners van Qontent Almere zijn dichtbij, maar tegelijkertijd toch ook ver weg van een finaleplek om de landstitel. Dat zegt speelster Gita Djajawasito vlak voordat de ploeg van Erik Staats het zaterdagavond voor de tweede keer in de halve finale opneemt tegen DKC uit Den Haag.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De eerste halve finale werd afgelopen zondag met een minimaal verschil (5-3) gewonnen en dus mogen de badmintonners zaterdagavond opnieuw vol aan de bak om ook de tweede partij te winnen. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we het gaan halen, maar je moet het toch nog maar even doen", aldus de dertigjarige Djajawasito die zondag nog haar damesdubbel met Cheryl Seinen won. Djajawasito speelde een aantal jaren terug ook al in het eerste team van BV Almere, vertrok toen naar het buitenland en speelde daarna een tijd op een lager niveau. Dit jaar keerde zij terug op het hoogste niveau. "Dat je dan meteen de halve finales om het landskampioenschap mag spelen, is gewoon fantastisch. Ik heb zoveel zin om zaterdag weer de baan op te stappen."

Beslissing

Datzelfde geldt voor de dertien jaar jongere Tamara van der Hoeven (17). Afgelopen zondag won zij haar enkelpartij en verloor ze haar gemengde dubbel met Dave Khodabux. "DKC heeft een hele goede ploeg, het is een hechte club met fanatiek publiek. Wat dat betreft is het fijn dat we de beslissende wedstrijd in eigen huis mogen spelen. Ons publiek is namelijk net zo enthousiast. Het is spannend, maar ook leuk om te weten dat je voor een volle zaal mag spelen."

Van der Hoeven ontwikkelt zich dit seizoen uitstekend en wint als jonge speelster steeds meer partijen. Zondag liet zij zien beslissend te kunnen zijn bij partijen die er echt toe doen. "Dat geeft een goed gevoel. Ik ben niet iemand die snel over zichzelf zegt dat iets goed is gegaan, maar ik kreeg het ook van teamgenoten en de trainer te horen. Dat is erg fijn."

Zwaar

Van der Hoeven verwacht dat Qontent Almere de winst zaterdag binnensleept. "Maar het wordt zwaar. DKC zal er alles aan doen om de finale te halen en wij zullen heus wel spanning voelen. Aan de andere kant weten we nu wel precies wat we kunnen verwachten en dat speelt altijd prettiger."

Volgens Djajawasito kan een halve finale alle kanten op gaan. "Maar we hebben ons goed voorbereid, keihard geknokt en zijn er klaar voor. Dit gaan we gewoon winnen."

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!