Competitieseizoen voorbij voor badmintonners: de tien lekkerste hardloopnummers!

Competitieseizoen voorbij voor badmintonners: de tien lekkerste hardloopnummers!

Het competitieseizoen zit er voor de meeste badmintonners weer op en misschien loopt het aantal trainingsmomenten per week bij je club ook wel terug. Hou je van hardlopen én muziek? Lees snel verder!

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Hardlopen is nog steeds erg populair in Nederland en veel lopers luisteren naar muziek tijdens hun sportieve sessie. Sommigen zweren bij opzwepende beats tijdens het rennen. Maar naar welke muziek luisterden we nou het vaakst tijdens ons rondje door het bos of in de duinen? Spotify maakte een lijstje van de tien meest gestreamde liedjes op Spotify Running.

Volgens een onderzoek van Spotify in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië helpt muziek meer dan zestig procent van de hardlopers om langer én sneller te rennen. De muziekdienst is voor veel mensen een populaire app om muziek mee te beluisteren. Om de meest gestreamde hardloopnummers van 2015 te bepalen, keek Spotify naar populaire nummers op de speellijsten van Spotify Running en naar de namen van individuele playlists waarin een vertaling van het woord 'running' voorkwam.

Beyoncé

'Run The World' van Beyoncé bleek, heel toepasselijk, vorig jaar het meest gestreamde lied tijdens het hardlopen te zijn. De Amerikaanse zangeres staat met het nummer '7/11' ook op plek vijf in de lijst. Opvallend is dat zeven van de tien nummers van vrouwelijke artiesten zijn. In de top tien komen geen Nederlandse artiesten voor, maar op nummer twaalf staat wél de Nederlandse zanger Mr. Probz met het nummer 'Waves'.

De volledige top tien ziet er als volgt uit:

  • Beyoncé - Run The World
  • Sia - Chandelier
  • Mark Ronson, Bruno Mars - Uptown Funk
  • Wiz Khalifa, Charlie Puth - See You Again
  • Beyoncé - 7/11
  • Kelly Clarkson - Heartbeat Song
  • Missy Elliott - Work It
  • TLC - No Scrubs
  • Rihanna - Bitch Better Have My Money
  • Calvin Harris - Feel So Close

Voor wie op zoek is naar nieuwe muziek voor tijdens het hardlopen, zijn eigen afspeellijst zat is of voor het eerst wil gaan lopen met muziek, is deze lijst van Spotify de ideale gelegenheid om de eerstvolgende keer dat je een rondje gaat rennen ook je oordoppen in te doen en het volume lekker hard te zetten.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!