Victor Europe

Grandioos Almere

Grandioos Almere

Ongeveer 40 supporters kwamen met de door BV Almere geregelde bus en bijna evenzoveel kwamen op eigen gelegenheid. Vaak omdat dat zoon of dochter nog moest spelen om daarna direct naar Den Haag af te reizen.

Ook Stephan Branderhorst en Yao Jie bevonden zich onder de supportersschare. Met ook Thomas Sibbald en Stella Li van de partij als reserves kon Qontent Almere aan de eerste van twee wedstrijden van de halve finales in de play-offs tegen DKC beginnen. De coaches Erik Staats, Emmy Vlaar en Bas van Os zouden hun handen er aan vol hebben. Gewaardeerd is ook weer Omroep Flevoland die naar Den Haag is gereisd op opnames te maken.

Het ging van start met de dubbels

Na een kleine 10 minuten kwam men er achter dat het bijhouden van de stand, zeker voor het publiek, makkelijker is met scoreborden. Dus die werden alsnog even geregeld. Cheryl Seinen en Gita Djajawasito namen het op tegen Marlies Baan en Daisy Bommeleyn. De partij eindigde zoals verwacht mocht worden. In beide games liepen onze dames tegen een kleine achterstand op maar die werd in de tweede helft van die games beheerst weggepoetst en de 1-0 in Almeers voordeel was een feit: 21-17 en 21-16.

Ook Eric Pang en Dave Kodabux waren begonnen aan hun dubbelpartij tegen het sterke Haagse duo Thomas Wijers en Michiel Kruijt. Dat was een spannende close match. Het ging in de eerste game gelijk op van 12-12 naar 16-16 en 19-19. Bij 21-21 een foute Almeerse service en stonden de Hagenaars op gamepoint maar met een schitterend geplaatste shuttle bracht Eric de stand weer in balans: 22-22. Het Almeerse duo scoorde daarop direct nog tweemaal en de eerste game was binnen. Ook de tweede game ging redelijk gelijk op. Bij 15-15 werd ten onrechte de diepe service van Dave uit gegeven en stonden ze ineens op achterstand. Maar zij bleven beheerst hun punten scoren en wonnen ook de tweede game: 21-18 en dus een 2-0 voorsprong voor Qontent Almere.

Toen was het de beurt aan Manon Sibbald in het dames enkel. Ze moest blijkbaar nog even warm draaien, want verloor de eerste toch wel verrassend met 16-21. Het Haagse talent Alyssa Tirtosentono (pas 15 jaar oud) speelde een puike partij en Manon had daar een zware kluif aan. Ook in de tweede game gaf ze goed partij maar na de break leek haar verzet gebroken een nam Manon toch afstand en pakte de game met 21-17. In de beslissende derde game stoomde Manon door van 11-10 naar 19-12. Maar van opgeven wilde Alyssa niet weten en kwam sterk terug tot 19-19. Op tijd weer bij de les (21-19) werd ook deze partij toch in Almeers voordeel beslecht.

Tijdens de eerste dames enkel was Eric Pang van start gegaan voor zijn partij tegen Mark Caljouw. Net als in de competitiewedstrijd ging Mark Caljouw flitsend van start en nam snel een 11-3 voorsprong. Eric liep nog wel wat in maar het verschil bleek te groot om zijn opponent nog bij te halen en verloor de eerste game met 21-14. In de tweede game had Eric steeds het initiatief en kwam op een 19-14 voorsprong. Met alles wat hij nog in zich had scoorde Mark Caljouw (5e in de ranking) zeven punten achter elkaar om de game (21-19) en de partij alsnog naar zich toe te trekken. Volgende week zal Eric een goed gevulde sporthal Raggers achter zich hebben staan en kan dus op veel steun van de Almeerse aanhang rekenen.

Tussenstand 3-1 en moest Justin Teeuwen het opnemen tegen Joran Kweekel. Justin leek, na zijn ziekte, nog niet helemaal wedstrijdfit en mistte nog wat scherpte. De eerste game ging dan ook verloren met 14-21. In de tweede game ging Justin toch wat beter te spelen en ontliepen de spelers elkaar niet veel en de tussenstanden waren in evenwicht. Op 20-20 kwam Kweekel op matchpoint wat hij meteen verzilverde en kwam daarmee op 22-20 en bracht de tussenstand op 3-2.

In de laatste enkelpartij was de beurt aan Tamara van der Hoeven die in haar partij wat stroef begon en de eerste game dan ook verloor met 21-15. In de tweede game pakte ze snel het initiatief en van 11-6, 18-11 won ze verdiend met ruim verschil: 21-13. Het was aan Tamara om de zo prettige 4-2 voorsprong binnen te halen. Daarin verzuimde ze niet. Ondanks een aantal discutabele beslissingen (in/uit) liet Tamara (ook pas 17 jaar oud) zich niet van de wijs brengen en behield in de derde game constant drie a vier punten voorsprong en besliste de partij verdiend in Almeers voordeel. De 21-17 betekende dus de 4-2 voorsprong maar Qontent Almere heeft nog wel een vijfde punt nodig om als winnaar van de baan te stappen.

Tamara mocht vrijwel direct weer aan de bak om met Dave Khodabux dat vijfde punt binnen te halen. Maar dan moesten ze wel het sterke koppel Michiel Kruijt en Veerle Wijers zien te verslaan. Dat zat er helaas de hele partij niet in. Het Haagse duo stond vrijwel het hele verloop van de partij op voorsprong en lieten duidelijk zien wie hier de besten waren. Ze wonnen in twee games met de duidelijke cijfers 21-14 en 21-16.

Het moest dus aankomen op Justin Teeuwen en Cheryl Seinen. Het zou toch niet gebeuren dat het tegen Mark Caljouw en Daisy Bommeleyn 4-4 zou worden? Het zou zo gekund hebben want de eerste game ging verloren mede door wat gelukjes aan Haagse kant. Gelukkig ging Justin steeds beter draaien en blijkt met Cheryl een ijzersterk duo. Hoewel de voorsprong er steeds was in de tweede game (11-6, 16-11) kwam het Haagse koppel toch terug tot 20-20. De spanning was voelbaar. 21-21 en wie kwam er nu op game- of matchpoint? Yes! Gamepoint voor Qontent en dankzij hun goede (samen)spel werd de beslissende derde game er uitgesleept. Gesloopt leken hun tegenspelers want ze kwamen er niet meer aan te pas. Justin en Cheryl lieten er geen twijfel meer over bestaan wie er met de winst vandoor moest gaan. Met 21-9 werden de DKC-ers door het dan onverslaanbaar lijkende Almeerse koppel van de baan gespeeld. 5-3 eindstand en de winst voor Qontent Almere.

Geweldig! Weer een stap naar de finale om het Nederlands kampioenschapmaar en het waren de dames die Qontent Almere in de race hielden. Zaterdag 16 januari om 19.00 uur de tweede halve finalewedstrijd in Sporthal Raggers van de play-offs. Kom kijken. De toegang is gratis, geweldige sfeer, gezellige kantine etc. Neem je vrienden, vriendinnen, buren. Kennissen, familie, collegas mee en geniet weer van zon geweldige badmintonwedstrijd. Nog een keer winnen en Qontent Almere staat in de finale op 13 februari in Den Bosch als enige nog ongeslagen in de Carlton Eredivisie.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Fransman Thomas Rouxel verhindert zegetocht badmintonner Mark Caljouw

Fransman Thomas Rouxel verhindert zegetocht badmintonner Mark Caljouw

Op papier was de halve finale van de Orléans Masters 2019 een partij die in het voordeel van Mark Caljouw moest uitvallen.…

23 maart 2019

Topbadmintonner Mark Caljouw in halve finale Orleans Masters 2019

Topbadmintonner Mark Caljouw in halve finale Orleans Masters 2019

De Haagse badmintonner Mark Caljouw leverde vandaag puik werk af in de kwartfinale van de Orléans Masters 2019, een BWF…

22 maart 2019

Drop Shot vindt nieuwe coach voor avontuur in Nederlandse Badminton Eredivisie

Drop Shot vindt nieuwe coach voor avontuur in Nederlandse Badminton Eredivisie

Met ingang van seizoen 2019-2020 is clubsponsor Robert Hoogland aangesteld als hoofdtrainer en coach van het Haagse BC Drop Shot.

22 maart 2019

Mark Caljouw naar kwartfinales Orléans Masters 2019

Mark Caljouw naar kwartfinales Orléans Masters 2019

Bij de Orléans Masters 2019 heeft Mark Caljouw de kwartfinales weten te bereiken. Het koppel Iris Tabeling / Nadia…

22 maart 2019

RTC Deurne verhuist naar Eindhoven

RTC Deurne verhuist naar Eindhoven

Badminton Nederland en het Regionale Trainingscentrum (RTC) Deurne hebben gezamenlijk besloten om na drie seizoenen het RTC niet…

22 maart 2019

Calvin van Stenus topfavoriet tijdens Junior Master jeugdtoernooi in Almere

Calvin van Stenus topfavoriet tijdens Junior Master jeugdtoernooi in Almere

In het weekend van 23 en 24 maart 2019 organiseert BV Almere voor de 26ste keer haar Junior Master. Zaterdag en zondag worden er…

21 maart 2019

Mark Caljouw en Iris Tabeling door bij Orléans Masters 2019

Mark Caljouw en Iris Tabeling door bij Orléans Masters 2019

Bij de Orléans Masters 2019 zijn Mark Caljouw en het koppel Iris Tabeling / Nadia Fankhauser (Zwitserland) door naar de…

21 maart 2019

Nederlanders in actie bij Orléans Masters 2019

Nederlanders in actie bij Orléans Masters 2019

Vandaag start het hoofdtoernooi van de Orléans Masters 2019 dat nog tot en met zondag 24 maart wordt gespeeld. Het is een…

20 maart 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!