SportSport

Limburgs team wordt kampioen in regionale competitie

Limburgs team wordt kampioen in regionale competitie

De badmintonners van BPML begonnen aan een avontuur toen ze besloten om mee te gaan doen in de eerste klasse van de regionale competitie.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met veel kwaliteit in de gelederen, maar weinig competitie-ervaring, was het nog maar afwachten hoe het seizoen zou gaan verlopen. Des te trotser zijn de zes spelers (Patti Tabak, Sandra van Melick, Lianne Theunissen, Mark Brouns, Rémon Meijer en Con Hennekens) dat ze kampioen zijn geworden.

"We zijn niet alleen trots op ons kampioenschap. Drie weken geleden hadden we al zo'n grote voorsprong op de nummer twee dat we niet meer ingehaald konden worden. We zijn vooral ook trots op de manier waarop: ongeslagen! Dat is een mooie prestatie voor een team dat debuteert, en deels door veteranen wordt bezet!", aldus speler Con Hennekens die tevens weet te vermelden dat alle spelers in het team al staan te popelen om naar de hoofdklasse te gaan volgend seizoen.

Het was overigens nog wel een spannende wedstrijd afgelopen zondag ochtend. Na de heren en dames dubbel partijen stond BPML plotsklaps 0-2 achter. Een zinderende damesenkel partij van Sandra van Melick werd ternauwernood maar knap gewonnen in twee sterk gelijk opgaande sets. En veteraan Con wist zijn enkelspel op karakter en pure vechtlust te winnen van zijn veel jongere opponent uit Venray, maar had daarvoor wel drie sets nodig. Daardoor stond de stand voor aanvang van de mixpartijen alweer op 4-2 winst en werden die in volle gemoedsrust naar eigen hand gezet.

BPML is overigens een eigen initiatief van dit team. "De bedoeling van dit platform is aansluiting zoeken bij de Midden-Limburgse badminton clubs die zelf geen bondslid meer zijn. Sommige clubs zeggen uit kostenbesparing hun bondslidmaatschap op en ontnemen daarmee de competitieve spelers mogelijkheden om zich te meten met andere clubs. Het competitieve element van de sport verdient echter ook aandacht. Wij hopen dat clubs en individuele spelers zich via ons gaan aanmelden voor deelname aan de competitie van Badminton Nederland. Ons kampioenschap bewijst dat dat succesvol kan zijn!"

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!