clubzoeker

Met huidige NOC*NSF-eisen is Tokyo 2020 utopie voor Erik, Nick, Mark en Soraya

Met huidige NOC*NSF-eisen is Tokyo 2020 utopie voor Erik, Nick, Mark en Soraya

Tsja, wat moet je zeggen. Clemens Wortel heb ik op OroDenmark meegemaakt en hij heeft veel goodwill gekweekt en enige mate van hoop gegeven, die daarna weer verpolderd is.

clubzoeker

Ken je BV De Maasshuttles al?

Helaas ben ik het met de grote lijnen van Fred van Wankum en Ron Daniëls eens. Allemaal denken we anders, maar we kunnen toch niet zeggen dat we een fatsoenlijke trainersopleiding hebben. Dat is de eerste stap waar we tenminste ledenbehoud mee kunnen realiseren. Afgezien van 't hebben van jeugdspelers die meer leren en beter worden.

Het gebruik van Shuttle Time is zo doodeenvoudig dat er allerlei brainstorm- en heidagen aan te pas moeten komen om een gratis ledenwerf- en clubondersteunend product niet te gebruiken.

"Ze hebben iets beters" zei onze ex-topper Jeroen van Dijk eens over 't niet gebruiken van Shuttle Tine. We hebben START en ik verontschuldig me tegen degene die dat uit de jaren tachtig boekjes bij elkaar heeft geknipt en geplakt, maar het zou iets beter kunnen. En mochten we 't dan toch willen gebruiken, maak er een echt product van: DOE IETS.

We weten al jaren dat onze talentopleiding niet zo heel goed is, maar kennelijk is al onze hoop nu gevestigd op een technisch directeur die ik persoonlijk graag mag, maar het natuurlijk enkel als werk doet, dus zoveel mogelijk reclame en geld en natuurlijk zo weinig mogelijk doen. Hij heeft groot gelijk: iedereen wil zijn tijd optimaliseren. Maar heeft hij werkelijk het inzicht in onze situatie en helikopterview om 't proces aan te sturen wat uit tig stuur- en werkgroepen moet komen? Hoop doet leven.

Aangezien we ons graag op de borst kloppen, dat Papendal 't redelijk goed doet, is te danken aan spelers die door hun carrière heen extra individueel hebben gedaan, en nu op Papendal hebben we twee trainers voor niet echt veel selectiespelers. Goh, van wie was die aanbeveling nu enkele jaren terug? Gelukkig is 't allemaal terug te lezen...

Dus het enige waarmee we ons op de borst kloppen, is dat drie spelers die er zelf veel geld, tijd en verantwoordelijkheid (van wie was die suggestie?) in stoppen de OS halen (wat van harte gegund is) en bijna privétraining krijgen op Papendal. Tsja.

En na hun? Tokyo 2020, als de NOC*NSF de huidige eisen houdt, dan kunnen Erik, Nick, Mark, Soraya, Joran enz. beter gelijk ophouden. No way... top 20-25 staan in de single met de huidige know-how, budgetten en faciliteiten? Moeilijk.... Al hebben deze en andere spelers zeker talent, passie...

Mochten mijn ideeën en ervaringen welkom zijn, ik blijf altijd Nederlander en geloof met andere gepassioneerde trainers dat we 't veel beter kunnen doen dan nu en precies dat u wat ergernis geeft en steekt... tergend langzame processen, weinig veranderingen en keer op keer de bevestiging zien van hetgeen dat niet werkt... En dan weer niks.

Carlton Eredivisie

De vragen bij een andere post over de eredivisie, zou ik hier kunnen herhalen. En we voegen deze toe:

  • Waar is onze trainersopleiding?
  • Wanneer geven we werkelijk iets praktisch aan de verenigingen en leden (betere trainers, ledenwerfmateriaal, assistentie, minder boetes, Shuttle Time) in plaats van gebakken lucht? Oh ja en dure platformen waarbij we vervolgens, jawel, de verenigingen en 't bondsbureau nodig hebben om inhoud te geven. Gaat helemaal goed komen.
  • Wanneer hebben we ons eigen, actieve YouTube kanaal of ander platform om video's uit te wisselen en spelers te volgen?
  • Wanneer gaan de spelersprofielen van nationale (jeugd)selectie spelers minder oppervlakkig maar gerichter worden?
  • Wanneer gaan we privéactiviteiten die goed werken ondersteunen?
  • Wanneer gaan we ons enigszins serieuzer profileren naar media, leden en geïnteresseerden?
  • Wanneer doen we werkelijk iets positiefs waar de leden iets van merken?
  • Hoe gaan we 2020, 2024, 2028 aanpakken aangezien de OS zo ontzettend belangrijk blijken te zijn?
  • Wanneer verliezen we geen leden meer?
  • Wanneer gaan we onze prachtige sport uit de jaren 80 halen en klaarmaken voor 2030?

Ik besef natuurlijk dat de invulling voor iedereen iets anders is, maar stilstaan is achteruitgang.

Ik waardeer verder de tijd en energie die alle bestuursleden, bureau medewerkers, vrijwilligers enz. erin steken, en juist voor hun schrijf ik dit. Mijn doel is spelers beter maken en als dat niet zo snel gaat als ik wil, dan ben ik niet echt vrolijk. Jullie doel is badminton beter maken, maar ik kan me werkelijk niet voorstellen dat jullie ergens oprecht vrolijk van worden als we positief-kritisch zijn.

Hulp wordt er genoeg geboden. Ik zelf heb er al vele vele uren gratis in zitten en zo zijn er anderen. Luister, discussieer, heb betere argumenten, perfectioneer, maar kom niet meer met struisvogeluitspraken dat 't lekker gaat.

Ik wens werkelijk iedereen ontzettend veel succes in 2016 zodat we samen enkele van de vragen boven oplossen. En boven alles gezondheid, met ons ledental kunnen we ons niet teveel verliezen van mensen als Fred en Wim veroorloven.

Laten we nu eens echt de discussie aangaan met argumenten en de problemen aanpakken.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Henri Vervoort

Henri Vervoort

Henri is actief als trainer en coach in Italië. Hij is tegelijkertijd bekend en berucht om zijn longform artikelen over badminton.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!