SportSport

Paul Kleijn: De kansen komen ons tegemoet

Paul Kleijn: De kansen komen ons tegemoet

Ik zal de laatste zijn die van mezelf zal zeggen dat wat ik doe, ook daadwerkelijk goed is. Of je het goed doet kun je alleen maar meten aan de successen die je boekt en de flow omhoog waar we naar op zoek zijn.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Feit is wel, dat wat ik doe, met passie doe, met drive om het maximale te realiseren. Out of the box denken, zaken die vroeger niet gelukt zijn, toch weer proberen op te pakken en daar dan voor meer dan 100% voor gaan. Waar het mij om gaat is dat steeds weer nieuwe gezichten zich opwerpen voor mij. En ja, het zijn in vele gevallen ook bekenden voor diegene die al langer rond huppelen in het badminton wereldje. Met alle plezier ga ik met iedereen die onze badmintonsport een warm hart toe draagt in gesprek. Op zoek naar kansen, op zoek naar successen.

Zo heb ik afgelopen maandag een gesprek gevoerd met een organisatie die middels een loyalty programma allerhande partijen kan verbinden. En laten we nu volop op zoek zijn naar mogelijkheden om binding te krijgen met de badmintonners in ons land. Het is geen geheim dat het ledental van Badminton Nederland enorm onder druk staat. Het is ook geen geheim dat er verenigingen zijn die niet al hun leden opgeven bij Badminton Nederland. Daar kun je van vinden wat je vinden wil, maar daarvoor moeten we toch echt hand in eigen boezem steken. Iets maakt dat men het niet interessant vindt om hun leden op te geven bij Badminton Nederland. Daar zullen we dus aan moeten werken. Want als de ledendaling niet gestopt wordt, dan komen we dik in de problemen. Dan komen er minder financiële middelen binnen, en kunnen we niet de ontwikkeling doormaken die we zo voor ogen hebben. Je moet er toch niet aan denken dat we tegen collega's moeten zeggen dat er helaas geen plaats meer voor ze is bij Badminton Nederland.

De individu die gewoon elke week zijn partijtje badminton gaat spelen zal daar maling aan hebben. Ik kom zelf ook van een organisatie vandaan die niet bij Badminton Nederland is aangesloten en die draait al meer dan 50 jaar. Als Badminton Nederland niet zou bestaan, dan zou die organisatie gewoon door hobbelen. En nee, dat is niet mijn ideaalbeeld hoor. Ooit zijn die afzonderlijke initiatieven ontstaan en ook daarvoor moeten we eerst hand in eigen boezem steken, want ze hebben ons kennelijk niet nodig. Als wij als Badminton Nederland kunnen laten zien dat we wel degelijk toegevoegde waarde hebben, en men wil er bij gaan horen dan zijn we op de goede weg. En ja, die weg zijn we ingeslagen, echter zijn Keulen en Aken ook niet op één dag gebouwd. En ja, ik heb ook niet altijd het geduld hoor. Ik wil stappen zetten. En misschien moeten we wel wat meer druk op zaken leggen en plannen geforceerd doorvoeren om successen mogelijk te maken.

Terug naar het loyalty programma, want met zo'n programma zou het toch mogelijk moeten zijn om iedere belanghebbende er zijn voordeel mee te doen. Dat de leden van de verenigingen voordeel hebben als ze zo'n pas hebben, of dat ze met die pas elders kunnen gaan badmintonnen. En dat de vereniging waar men lid van is, er ook weer zijn voordeel uit kan halen. Dan kunnen we Samen Verenigen en staan we staan we Samen Simpel Sterk. Op dat vlak zijn we volop in gesprek met verschillende organisaties en zullen we binnenkort een keuze gaan maken met wie we aan de slag gaan. Want één ding is zeker, ik wil graag dat we stappen gaan zetten die ook echt zichtbaar en voelbaar zijn.

Maandag hebben we als bestuur weer bij elkaar gezeten als vervolg op onze heisessie van 4 december j.l. Ik heb aangegeven dat we heldere meetbare doelen willen gaan benoemen waarop we afgerekend kunnen worden. Afgelopen maandag hebben we de algemene doelen van Badminton Nederland samen zitten stellen. Dat levert leuke discussies op hoor, want dat is niet één twee drie gedaan. Maar we zijn er uit gekomen en nu gaan we de individuele onderliggende meetbare doelen opstellen. Op die manier is het helder en duidelijk waar we naar toe willen en waarom we doen wat we doen. De resultaten zullen dan ook geboekt moeten worden. Dat is volgens mij erg verhelderend voor iedereen die iets met onze sport heeft. Weten waar men naar toe wil en wat we willen bereiken. Samen Verenigingen zodat we Samen Simpel Sterk onze sport kunnen uitdragen waardoor steeds meer mensen badminton gaan beleven als de Fast, Fit Fun sport waar men bij wil horen. A Clear Future.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!