clubzoeker

Piek en Muskens stoten door naar halve finales in India

Piek en Muskens stoten door naar halve finales in India

De Nederlandse badmintonsters Selena Piek en Eefje Muskens hebben in het Indiase Lucknow hun plaatsing als derde waargemaakt door de halve finales te bereiken van het Grand Prix Gold toernooi, de Syed Modi International Badminton Championships 2016.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Nadat ze in de eerste twee ronden overwinningen hadden behaald tegen Indiase koppels, moesten ze vandaag in de kwartfinale aantreden tegen het duo Ekaterina Bolotova / Evgeniya Kosetskaya uit Rusland (WR55). Ondanks het feit dat Piek gisteren nog geveld werd door ziekte, was ze vandaag alweer fit genoeg om te kunnen spelen en samen met Muskens de Russinnen te verslaan. Muskens en Piek hadden al twee keer eerder tegen dit koppel gespeeld. Net als in de twee voorgaande ontmoetingen, werd het ook nu een overwinning in straight sets: 21-15 en 21-17.

In het begin van de eerste game keken de Nederlandse dames tegen een kleine achterstand op, maar wisten de stand vrij snel gelijk te trekken. Na een versnelling op 13-13 werd deze game dan ook met 21-15 binnengehaald. Ook in de tweede game bleken de Russinnen niet opgewassen tegen de Hollandse talenten en hoewel ze na een 17-9 voorsprong de Russinnen nog even gevaarlijk terug lieten komen tot 19-17 trokken ze uiteindelijk met 21-17 aan het langste eind. Na 32 minuten spelen was de zege een feit. Met deze overwinning maakten ze hun rol als favoriet ook in dit duel waar en verzamelen daarnaast weer belangrijke punten voor de Olympische spelen in Rio.

"We zijn tevreden met ons spel. De halve finale op een Grand Prix Gold toernooi is zeker niet slecht, maar we gaan natuurijk voor een plaats in de finale morgen", aldus Muskens.

Piek en Muskens, sinds deze week de nummers acht van de wereld en voor het eerst deelnemend aan dit toernooi, treffen morgen in de halve finale een zwaardere opponent. Ze moeten aantreden tegen het sterke als eerste geplaatste Koreaanse koppel Chang Ye Na en Hee So Lee (WR5) voor een plek in de finale. Één keer eerder troffen ze dit Koreaanse duo tijdens de Yonex Sunrise Hong-Kong open in november vorig jaar. Toen trokken de Koreanen in drie games aan het langste eind.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!