clubzoeker

VELO door naar finale om landskampioenschap

VELO door naar finale om landskampioenschap

VELO kan in Den Bosch gaan voor de 11e landstitel. Na een 5-1 overwinning in de tweede halve finale tegen Slotermeer staat VELO in de finale om het landskampioenschap op 13 februari in Den Bosch. De tegenstander is Almere.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De VELO-hal was goed gevuld en de spelers waren er klaar voor. Vorige week was er 6-1 gewonnen in Amsterdam en dat wilden de Wateringers nu weer. Myke Halkema en Lisa Khoeblal-Malaihollo traden aan tegen Janne Elst en Dafne Linders in de damesdubbel.

De eerste set ging eenvoudig naar VELO, maar de tweede set moesten de dames er iets harder voor werken. Desondanks werd de wedstrijd redelijk eenvoudig gewonnen. De heren Jim Middelburg en Alex Vlaar stonden op de andere baan tegen Leon Nottelman en de Zweed Tim Foo. Alex liet het beste van zijn spel zien en de wedstrijd werd in twee sets gewonnen door VELO.

Vervolgens gingen Imke van der Aar en Lisa Khoeblal-Malaihollo de baan op om te singelen. Imke moest het opnemen tegen Raquel Humphris. De eerste set speelde Raquel sterk en maakte Imke wat teveel fouten, waardoor de eerste set naar Raquel ging. Imke herstelde zich echter in de tweede en derde set en pakte zo toch de wedstrijd. Kopvrouw Lisa speelde tegen de jonge Dafne Linders. Lisa liet zien wat ze in huis heeft en won vrij eenvoudig in twee sets. Dit betekende een tussenstand van 4-0 voor Van Zundert / VELO en zou er nog maar 1 punt nodig zijn voor het behalen van de finale.

De eer was vervolgens aan Stijn de Langhe of Alex Vlaar om het winnende punt binnen te halen. Stijn speelde tegen Leon Nottelman en deed zijn uiterste best, maar moest toch zijn meerdere erkennen in Leon. Op de andere baan was Alex aan het singelen tegen Andrie Ochtman. De eerste set had Alex moeite het juiste spel te vinden, maar trok uiteindelijk de set toch naar zich toe. De tweede set liep in het begin gelijk op, maar Alex wist zich te blijven focussen en pakte zo het vijfde en winnende punt. De tweede halve finale is gewonnen met 5-1 en dat betekent dat de finale is behaald!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!