Vlaardingers succesvol bij Schiedamse badmintonclub

Vlaardingers succesvol bij Schiedamse badmintonclub

Na dit seizoen de overstap gemaakt te hebben van BC Vijfsluizen naar TSF Schiedam, is het de Vlaardingse badmintonners Marco van Dorp, Ralph Elderkamp en Mariska van Reij prima vergaan in de regionale badminton hoofdklasse.

Maak kennis met Dion Hoegen!

Samen met Sandra Kaptein vormden zij daar dit seizoen het tweede team. De overstap, ingegeven door het feit dat vaste dame Miranda Kegel-Penning door blessureleed moest stoppen, heeft geleid tot een gedeelde eerste plaats. Slechts op onderling resultaat moest het viertal de badmintonners uit Maassluis voorrang geven.

De inspanningen van beide besturen richting Badminton Nederland, zowel van zijde BC Vijfsluizen alsook TSF Schiedam, maakten het mogelijk dat de het team ingeschreven kon worden met behoud van de hoofdklasse status. En dit wierp zijn vruchten af. Na in de eerste seizoenshelft steeds beter aan de nieuwe zaal en elkaar gewend te zijn geraakt, werd er een prima tweede seizoenshelft gespeeld. Zo goed zelfs, dat 4 weken voor het einde van de competitie het kampioenschap in zicht kwam. Van Dorp, Elderkamp, Van Reij en Kaptein legden een reeks neer van 7-1, 8-0 en 8-0 overwinningen in de laatste drie wedstrijden. In de hele competitie werd er maar liefst vier maal met 8-0 gewonnen.

Deze knappe reeks was net niet voldoende om de inhaalrace op vrijdagavond 22 januari perfect te maken. Deze laatste speeldag was het verschil tussen het team van TSF Schiedam en Maassluis nog maar 2 punten. Door een directe lijn naar de verrichtingen in Maasluis te hebben, kwam om 11 uur 's avonds het nieuws binnen dat op de laatste speeldag concurrent Maassluis 6-2 had gespeeld, en daarmee op 77 punten kwam. Eenzelfde aantal als TSF, en daarmee gedeeld eerste. Het onderlinge resultaat was met 1 wedstrijdpunt in het nadeel van TSF, en daarmee werd het team alsnog tweede.

Echter, door dit resultaat is een (indirecte) promotie naar de landelijke vierde divisie een reële mogelijkheid. Van alle hoofdklasse poules eindigen Van Dorp, Elderkamp, Van Reij en Kaptein waarschijnlijk als beste nummer twee. Normaliter geeft dit de mogelijkheid tot promotie, mits Badminton Nederland plek hiervoor ziet. Dit zal aan de start van het nieuwe seizoen, in september, moeten blijken.

Er was in Schiedam deze laatste speeldag sowieso wel reden voor een feestje: het eerste team werd wel kampioen en behaalde daarmee directe promotie naar de landelijke derde divisie.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!