Badmintoncoach Erik Staats nog in maag met verlies finale landskampioenschap Carlton Eredivisie

Badmintoncoach Erik Staats nog in maag met verlies finale landskampioenschap Carlton Eredivisie

Jeroen Oosterheert. Het stof na het verlies van de finale om de landstitel is nog niet neergedaald bij de badmintonners van Qontent Almere. Daarvoor is het verlies van vorige week te hard aangekomen bij de Almeerse ploeg.

Maak kennis met Nagasharan Podala Vengatesh!

Het team van trainer Erik Staats had deze week een afsluitende teambespreking en uiteraard was het niet alleen maar hosanna tijdens de terugblik. Tijdens de finaledag werden immers al flinke woorden gesproken.

Vooral over het verlies van Eric Pang. De speler die juist was aangetrokken om de punten binnen te halen die nodig zijn voor een kampioenschap. "Hij had het niet op dat moment. Dat was wel duidelijk. We waren daar ook emotioneel onder en toen zijn er wel dingen gezegd die je achteraf eigenlijk niet over een teamgenoot hoort te zeggen. Dat is uitgesproken. Wat ik daarin ook mooi vond is dat Dave Khodabux is opgestaan en heeft gezegd dat hij vond dat hij niet zijn niveau heeft gehaald in de finale. Dat het niet alleen aan Eric lag. Dat leek wel zo, maar Dave wil die verantwoording duidelijk delen en dat siert hem enorm", blikt Staats terug op de bespreking tussen het team de de trainersstaf van deze week.

"We hebben daaruit ook geleerd dat we tijdens zo'n finaledag beter op elkaar moeten letten en ons misschien meer moeten afzonderen. Nu kon iedereen naar ons toekomen en met ons praten en dat gebeurde ook. Terwijl we misschien beter met Pang bezig hadden moeten zijn. Wat was er met hem aan de hand na die verloren dubbelpartij? Wat hadden we daar als staf nog aan kunnen doen doordat hij zich beter op dat enkelspel, dat hij dan ook verloor, had kunnen concentreren. We hebben dus leermomenten gevonden en daar moeten we mee aan de slag."

Het team heeft volgens Staats overigens ook uitgesproken dat ze in principe bij elkaar willen blijven om opnieuw voor de titel te gaan. "Revanche kan ook een goede drijfveer zijn, maar we moeten ook reëel zijn en dat is dat onze hoofdsponsor wegvalt. We hebben daar dus wel een uitdaging, maar geen speler heeft gezegd dat hij er nu mee wil stoppen of weg wilt. Dat zegt ook wel iets over hoe het team dit heeft beleefd. Ik hoop overigens wel dat het stof snel neervalt op dit seizoen. Dan nemen we de leermomenten mee, maar kunnen we het verder vergeten. Het verlies doet namelijk nog steeds pijn."

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!