BK Elite 2016: verslag van een weekend topbadminton

BK Elite 2016: verslag van een weekend topbadminton
Moederdag 2019

Op zaterdag werd er onder de kundige leiding van de voltallige ploeg meer dan twaalf uur aan een stuk badminton gespeeld. Op 6 velden werd er geknokt voor een ticket halve finale.

› alles over het Badminton Festival!

Geen al te verrassende resultaten hier. De reekshoofden konden zich goed handhaven en konden zich verzekeren van een tweede dagje badminton.

Zondag

Halve finales

Zondagvoormiddag sijpelden de spelers en supporters opnieuw binnen voor de halve finales. Stijn De Langhe en Debbie Janssens namen het op tegen Roel Van Heuckelom en Elke Biesbrouck. De eerste set werd al meteen een nek-aan-nekrace die Stijn en Debbie wisten te winnen met 26-24. Ook de tweede set werd het nog spannend met winst voor Stijn en Debbie met 21-19. Over en out voor Roel Van Heuckelom en Elke Biesbrouck. Matijs Dierickx en Steffi Annys schakelden Frederic Gaspard en Sabine Devooght uit, maar hadden hier een 3de set voor nodig (21-14 18-21 21-9).

In Heren Enkel won Yuhan Tan in twee sets heren enkel van Thijs Demeyere (6de reekshoofd). Maxime Moreels ging op het andere veld aan de haal met het finaleticket. Hij versloeg Rowan Scheurkogel met 21-8 21-11.

Matijs Dierickx en Freek Golinski gingen aan de haal met het finaleticket Heren Dubbel. Jordy Van Der Sypt en Tim Van Herbruggen werden uitgeschakeld met 21-11 en 21-12. Lawrence De Pauw en Stijn Lenaerts (3de reekshoofd) mepten Olivier De Nieuport en Alexis Degen van de baan met 21-16 en 21-13.

In Dames Dubbel kregen we een onderonsje tussen Lianne Tan/Flore Vandenhoucke en Steffi Annys/Sabine Devooght. Lianne en Flore trokken aan het langste eind en wonnen met tweemaal 21-14. Op het andere court kregen we een driesetter te zien. Lise Jaques en Ann Knapen namen het op tegen Elke Biesbrouck en Debbie Janssens (1ste reekshoofd). De twee duo's wonnen allebei een set (13-21 21-16) en maakten het in de derde nog heel erg spannend. Na bijna een volledig uur spelen konden Lise Jaques en Ann Knaepen doorstoten naar de finale (22-20).

In Dames Enkel won Lianne van Sabine Devooght (21-115 en 21-9) en Flore Vandenhoucke van Presence Beelen (21-8 21-5). De twee reekshoofden konden de verwachtingen vervullen en zorgen voor een tweede strijd tussen nummer 1 en nummer 2.

Finales

De gemengde koppels betraden als eerste de arena. In de halve finales haalden Stijn De Langhe en Debbie Janssens de eerste set nipt binnen. Deze keer trokken ze aan het kortste eindje en gingen Matijs Dierickx en Steffi Annys aan de haal met de eerste set met 23-21 op de bordjes. Ze stormden daarna door naar een tweede setwinst (21-16) en verzekerden zich van de hoogste podiumplaats. Een mooie prestatie en kroon op het werk voor Steffi Annys, die later op de avond nog gehuldigd werd voor haar lange carrière als topsportatleet. Een knappe prestatie en een mooie bekroning voor Steffi, die gehuldigd werd voor haar lange carrière als topsportatleet.

Lianne Tan en Flore Vandenhoucke zorgden voor een eerste strijd tussen nummer 1 en nummer 2. Lianne bewees haar plaatsje aan de top waard te zijn en haalde in twee sets (21-12 en 21-10) een vijfde titel binnen.

Yuhan Tan en Maxime Moreels zorgen voor de enige driesetter in de finale. En wat voor één! De clash tussen nummer 1 en nummer 2 in Heren Enkel was ongetwijfeld de match van de dag. Maxime Moreels kaapte als eerste een set binnen (19-21). Yuhan won dan weer de tweede (21-16). De derde set zou het pleit beslechten. Maxime Moreels kwam heel erg dicht bij winst, maar Yuhan haalde uiteindelijk na winst in de derde set (21-19) een 9de titel binnen.

Daarna zagen we tweemaal dubbel. Op court 1 zorgden de dames voor spektakel. Op court 2 kwamen de mannen aan de bak. Hoewel Flore en Lianne net nog tegenover elkaar stonden in Dames Enkel, namen ze het nu samen op tegen Lise Jaques en Ann Knaepen. In de eerste set konden Lise en Ann aanklampen toot 21-14. In set nummer 2 gunden Lianne Tan en Flore Vandenhoucke de tegenstanders minder kansen (21-9).

Matijs Dierickx en Freek Golinski bewezen waarom zij het topkoppel zijn in Heren Dubbel. Ze wonnen vlot van Lawrence De Pauw en Stijn Lenaerts (21-11 21-7).

Hartelijk dank aan iedereen voor en achter de schermen die dit evenement mogelijk heeft gemaakt. Zwarte polo's, grijze longsleeves, rode T-shirts, nette pakken, sportkledij, ... Vrijwilligers allerhande waren in de weer om er een prachtig weekend van te maken. Bedankt voor de inzet, jullie waren geweldig.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Kwartfinales eindstation voor koppel Robin Tabeling en Selena Piek bij European Games 2019

Kwartfinales eindstation voor koppel Robin Tabeling en Selena Piek bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) zijn Robin Tabeling en Selena Piek er helaas niet in geslaagd de halve finales…

28 juni 2019

Badmintonners Selena Piek en Cheryl Seinen naar finale European Games 2019

Badmintonners Selena Piek en Cheryl Seinen naar finale European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) heeft het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen de finale van het vrouwendubbel…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!