SportSport

De Nederlandse Kampioenschappen-stress

De Nederlandse Kampioenschappen-stress

Zaterdag 6 februari was de eerste dag van het hoofdtoernooi van het Nederlands Kampioenschap.

Maak kennis met Joshua Donker!

Er waren diverse oproepen geweest om toch vooral te komen kijken en kennis te nemen van het goede in badminton. Vol goede moed ben ik van huis gegaan en gaan kennis maken met al het goede dat badminton te bieden heeft. Graag wil ik het een en ander met u delen van het goede dat ik meegemaakt heb.

  • Ik was iets te laat binnen, maar de toernooidirectie had besloten op mij te wachten zodat ik toch nog tijd was voor de eerste partijen.
  • De perskamer is verhuisd naar een van de skyboxen in het Topsportcentrum Almere. Vanuit de skybox kan je op de banen kijken. We hoeven de perskamer niet meer te verlaten en kunnen bij de broodjes en de koffie blijven.
  • Ik hoefde niemand te interviewen en had daardoor alle tijd om te kijken naar het badminton.
  • Het jeugdtoernooi in de breedtesporthal naast de topsporthal voltrok zich in alle stilte. Er waren geen rondhollende kinderen zodat ik in alle rust kon kijken naar het badminton.
  • De chocoladereep die ik met een weddenschap verdiend had was aanwezig.
  • Het wedstrijdschema was heel ruim opgezet waardoor er geen gehaast was met spelers die zich snel moesten melden bij het meeting point. Dat gaf rust in de hal waardoor je in alle rust naar het badminton kon kijken.
  • De gebruikelijk stress voor het nationaal kampioenschap was bij sommige spelers nog aanwezig, op die manier kon een behoorlijke voorsprong toch nog weg gewerkt worden.
  • Voor de clubtrainers ligt er een flinke uitdaging om de voorsprong die de spelers van de nationale selectie hebben opgebouwd weer in te halen.
  • Sommige geblesseerde spelers zijn weer helemaal terug op hun oude niveau.
  • Een aantal jeugdige spelers lijkt de aansluiting naar de senioren gevonden te hebben.
  • Een paar 'oudere' spelers die eigenlijk al afscheid genomen hadden van het spelen op het hoogste niveau hebben laten zien dat ze het spelletje nog steeds beheersen.
  • Sommige spelers lijken hun focus weer terug te hebben op het badminton, waardoor ze beter zijn gaan spelen.

Kortom er was genoeg goed nieuws om op zondagochtend opnieuw de auto te starten en naar Almere te gaan en te gaan kijken. Kijken wie er het beste met de stress van het nationaal kampioenschap kan omgaan.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!