SportSport

Erik Meijs: Eindelijk Nederlands kampioen!

Erik Meijs: Eindelijk Nederlands kampioen!

Ik heb er lang op moeten wachten, maar gisteren was het dan eindelijk zover. Eindelijk ben ik er in geslaagd, om na 3 jaar in de halve finale gestrand te zijn, de finale te bereiken van het NK en het ook meteen te winnen.

Ken je BC De Flinters al?

Een heerlijk gevoel moet ik zeggen, nou ja nu even niet, want mijn hele lijf doet pijn op dit moment. Een heel gebruikelijke reactie overigens na een toernooi waar je naar toe hebt geleefd en waar je gepiekt hebt. Iedere topsporter zal dat herkennen.

Een Nederlands kampioenschap heeft altijd iets speciaals vind ik. Een NK geeft absoluut extra druk, zeker als velen van je verwachten dat je het wel even gaat winnen of in elk geval zou moeten gaan winnen. Zoals iedereen heeft kunnen zien is er hard gevochten en ook ik heb het bepaald niet cadeau gekregen. Zo gaf Alex Vlaar in de kwartfinale prima tegenstand en wist ik dat, hoewel Dennis van Daalen van Jel inmiddels een tandje heeft teruggeschakeld, hij een super tegenstander zou zijn. Dennis is technisch zeer begaafd en kan het iedereen ontzettend lastig maken. Ofwel, de 4 halve finalisten hadden wat mij betreft allemaal een kans op de titel. Ik was zondagochtend dan ook erg gelukkig dat ik Dennis kon verslaan. Mark Caljouw versloeg vervolgens toch verrassend Nick Fransman en dus waren de finalisten bekend. Weer wat extra druk erbij natuurlijk.

Gedurende het hele toernooi heb ik me echter goed gevoeld en geconcentreerd en in alle 4 de partijen die ik heb gespeeld was ik in staat mijn opdrachten goed uit te voeren. Elke tegenstander moet je weer anders aanpakken. Ik prijs me zeer gelukkig dat ik daarbij kon rekenen op een topduo trainers/coaches Roy Calbo en Fred van Wankum. Roy en Fred zijn absoluut ondergewaardeerd in Nederland en in mijn ogen de top van de Nederlandse trainers van dit moment. Voor mij is de combinatie van de kwaliteiten van beide mannen een gouden greep. Gezamenlijk hebben ze me gebracht waar ik nu ben. Nog lang niet waar ik wezen moet, maar in elk geval een stuk in de goede richting. De individuele aanpak die ze geven is uniek. Minutieus werken we aan elk detail, op technisch gebied, tactisch gebied en fysiek gebied. In samenwerking met de mensen die mij op paramedisch gebied begeleiden (eveneens toppers op hun vakgebied) worden continue aanpassingen verricht. Het vergroten van de mentale weerbaarheid is een ander aandachtsveld wat het afgelopen jaar extra aandacht heeft gekregen. Ik heb een professionele mental coach/sportpsycholoog ingehuurd om mij daarin te begeleiden. Bewust iemand die in het geheel niets met onze sport te maken heeft, maar des te meer met andere sporten. Ook hij heeft veel bijgedragen aan dit succes.

Lees de rest van dit bericht op de website van Erik Meijs.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!