badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Internationaal topbadminton op de Yonex Dutch Junior International in Haarlem

Van woensdag 2 t/m zondag 6 maart wordt in de Duinwijckhal aan het Badmintonpad 1 in Haarlem de 36ste editie van de Yonex Dutch Junior International gespeeld.

Internationaal topbadminton op de Yonex Dutch Junior International in Haarlem - Dutch Junior
© Dutch Junior
Internationaal topbadminton op de Yonex Dutch Junior International in Haarlem - Dutch Junior
© Dutch Junior +

 

Dit badmintontoernooi behoort tot de vier meest prestigieuze ter wereld en trekt dan ook jonge deelnemers uit vele landen aan. De maximumleeftijd ligt op 19 jaar, dus de jongvolwassen spelers zetten hun laatste stappen op weg naar een mogelijk mooie sporttoekomst. Diverse huidige en voormalig Olympisch kampioenen hebben in hun jongere jaren geschitterd in de sfeervolle Duinwijckhal.

De Yonex Dutch Junior wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. Het op en top Haarlemse evenement heeft zich in het verleden al mogen verheugen op de komst van verschillende internationale spelers, uit landen waar badminton soms tot nationale sport mag worden gerekend. Ook dit jaar zullen shuttelaars uit bijvoorbeeld India, Maleisië, Japan, Zuid Korea, Singapore en Taiwan hun opwachting maken. Maar ook de Europese jeugdbadmintontop uit Frankrijk, Duitsland, Engeland en natuurlijk is ook Nederland vertegenwoordigd. De voltallige Nederlandse selectie zal haar opwachting maken en enkele talentvolle Duinwijckspelers die niet tot die selectie behoren hebben een wildcard ontvangen, zodat ook zij zich kunnen meten met de internationale top.

Dus kom ook eens een kijkje nemen bij dit topsportevenement aan het Badmintonpad (vlakbij de ijsbaan). Vijf dagen lang is Duinwijck (en de stad Haarlem) gastheer van een bont internationaal gezelschap aan topsporters. Badminton is één van de snelste sporten ter wereld en u zult gegarandeerd versteld staan van het hoge niveau van de jeugdige wereldtoppers.

Een kijkje in de Duinwijckhal is een zeer geschikt uitje voor tijdens de voorjaarsvakantie. Niet alleen vanwege het badminton, maar ook door de sfeer in de hal. Spelers en publiek mengen zich op de tribune, waardoor contacten makkelijk gelegd worden. Leuk voor de jeugd om handtekeningen te jagen of met een beetje Engels en handen en voeten contact te leggen met jonge mensen uit andere culturen. Toegang is gratis.

Speeltijden

  • Woensdag 2 maart 12.30-21.00u
  • Donderdag 3 maart 11.00-21.00u
  • Vrijdag 4 maart 11.00-21.00u
  • Zaterdag 5 maart 11.00-21.00u
  • Zondag 6 maart 10.00-16.00u

Voor meer informatie: www.dutchjunior.com.

geplaatst door

verkregen via HCNieuws

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Belgische vrouwen maatje te klein voor Bulgarije op EK badminton

3 jaar geleden

volgend artikel

RBB gaat flagshiprol vervullen

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 18 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws