Internationaal topbadminton op de Yonex Dutch Junior International in Haarlem

Internationaal topbadminton op de Yonex Dutch Junior International in Haarlem

Van woensdag 2 t/m zondag 6 maart wordt in de Duinwijckhal aan het Badmintonpad 1 in Haarlem de 36ste editie van de Yonex Dutch Junior International gespeeld.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dit badmintontoernooi behoort tot de vier meest prestigieuze ter wereld en trekt dan ook jonge deelnemers uit vele landen aan. De maximumleeftijd ligt op 19 jaar, dus de jongvolwassen spelers zetten hun laatste stappen op weg naar een mogelijk mooie sporttoekomst. Diverse huidige en voormalig Olympisch kampioenen hebben in hun jongere jaren geschitterd in de sfeervolle Duinwijckhal.

De Yonex Dutch Junior wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. Het op en top Haarlemse evenement heeft zich in het verleden al mogen verheugen op de komst van verschillende internationale spelers, uit landen waar badminton soms tot nationale sport mag worden gerekend. Ook dit jaar zullen shuttelaars uit bijvoorbeeld India, Maleisië, Japan, Zuid Korea, Singapore en Taiwan hun opwachting maken. Maar ook de Europese jeugdbadmintontop uit Frankrijk, Duitsland, Engeland en natuurlijk is ook Nederland vertegenwoordigd. De voltallige Nederlandse selectie zal haar opwachting maken en enkele talentvolle Duinwijckspelers die niet tot die selectie behoren hebben een wildcard ontvangen, zodat ook zij zich kunnen meten met de internationale top.

Dus kom ook eens een kijkje nemen bij dit topsportevenement aan het Badmintonpad (vlakbij de ijsbaan). Vijf dagen lang is Duinwijck (en de stad Haarlem) gastheer van een bont internationaal gezelschap aan topsporters. Badminton is één van de snelste sporten ter wereld en u zult gegarandeerd versteld staan van het hoge niveau van de jeugdige wereldtoppers.

Een kijkje in de Duinwijckhal is een zeer geschikt uitje voor tijdens de voorjaarsvakantie. Niet alleen vanwege het badminton, maar ook door de sfeer in de hal. Spelers en publiek mengen zich op de tribune, waardoor contacten makkelijk gelegd worden. Leuk voor de jeugd om handtekeningen te jagen of met een beetje Engels en handen en voeten contact te leggen met jonge mensen uit andere culturen. Toegang is gratis.

Speeltijden

  • Woensdag 2 maart 12.30-21.00u
  • Donderdag 3 maart 11.00-21.00u
  • Vrijdag 4 maart 11.00-21.00u
  • Zaterdag 5 maart 11.00-21.00u
  • Zondag 6 maart 10.00-16.00u

Voor meer informatie: www.dutchjunior.com.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!