clubzoeker

Selena Piek 9-voudig Nederlands kampioen

Selena Piek 9-voudig Nederlands kampioen

Dubbelaars Piek, Muskens, en Arends waren oppermachtig op het NK 2016. Terwijl men in andere delen van Nederland druk was met carnaval vieren, vonden er in het Topsportcentrum in Almere de Carlton Nederlandse kampioenschappen badminton plaats.

SportSport

Maak kennis met Nagasharan Podala Vengatesh!

De dubbelfavorieten Selena Piek, Eefje Muskens en Jacco Arends hebben dit toernooi met 100% score weten af te sluiten.

De Nederlanders Piek, Muskens en Arends, die goed op koers liggen om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Olympische spelen 2016 in het Braziliaanse Rio de Janeiro, lieten er het gehele toernooi geen gras over groeien. Zonder ook maar een game tot de finales verloren te hebben, werden er maar liefst 5 NK titels binnen gesleept door neerlands dubbelspecialisten. Piek heeft na dit NK, met wéér goud in de mixdubbel én goud in de damesdubbel, negen NK titels op haar naam.

In de mixdubbel-finale troffen Selena Piek en Jacco Arends het als tweede geplaatste koppel Robin Tabeling en Samantha Barning. Tabeling en Barning wisten bij aanvang Piek en Arends een lange tijd dapper op achterstand te houden, maar uiteindelijk moesten ze toch buigen voor de nummers 14 van de wereld. Met 22-24 en 21-13 ging de titel mixdubbelspel naar Piek en Arends.

In de finale in het damesdubbelspel troffen de nummers 7 van de wereld Piek en Muskens, net als vorig jaar, het koppel Samantha Barning en Iris Tabeling. Piek en Muskens waren in de eerste game duidelijk de betere. Al snel was deze met 21-14 voor Piek en Muskens. Maar net als vorig jaar wisten Barning en Tabeling er nog een drie-gamer uit te persen door de tweede game met 15-21 te pakken. Maar ook nu waren Piek en Muskens de betere en zonder veel moeite wonnen ze de derde game met 21-9 en daarmee de titel in het damesdubbelspel.

In de finalestrijd bij het herendubbelspel namen Jacco Arends en Jelle Maas het op tegen Ruben Jille en Robin Tabeling. Arends en Maas bleven constant op een kleine voorsprong en pakten de eerste game met 21-19. In de tweede game waren het Jille en Tabeling die met 20-22 weer volop in de strijd waren voor de titel. In de derde game bleven Arends en Maas net als in de eerste game constant op voorsprong. Met 21-15 pakten Arends en Maas hiermee net als vorig jaar de titel.

Door de afwezigheid van titelverdediger Eric Pang, die zeven NK titels op rij wist binnen te slepen, zou er dit jaar een nieuwe Nederlands kampioen bij het herenenkelspel bekend worden. De finalestrijd ging tussen Erik Meijs en Mark Caljouw. Meijs wist daarbij redelijk snel op voorsprong te komen waarna Caljouw geen vuist meer kon maken. De kersverse Nederlands kampioen bij de heren heet Erik Meijs. Het zilver was voor Mark Caljouw. Eindstand: 21-17 en 21-14

Bij het damesenkelspel prolongeerde titelverdedigster Soraya de Visch Eijbergen haar titel. Na een enorm spannende en een gelijk opgaande derde game was zij wederom de sterkste bij de dames. Gayle Mahulette wist de titel, die ze vorig jaar aan Soraya verloor, niet te heroveren en moest genoegen nemen met zilver. Eindstand: 21-14, 14-21 en 21-17

Selena: "Superblij met weer twee titels natuurlijk. Dit was het ultieme doel en dat is gelukt. Intussen heb ik alweer de negende NK-titel binnen. Ik ben dus een tevreden mens. Nu weer alle pijlen richten op ons Road to Rio avontuur."

Eefje: "Ik ben erg tevreden met weer een NK titel op zak. We hadden in de finale even een dipje in de tweede game maar wisten ons toch weer te herpakken in de derde game en de titel ook dit jaar weer te pakken."

Jacco: "Erg blij maar ook opgelucht. In de mix en de dubbel waren we torenhoge favoriet, maar dan moet je het nog wel waarmaken. Ik ben trots dat ik voor de derde keer op rij de titels in het dubbel en gemengd heb verdedigd en binnengehaald."

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!