SportSport

Streefdatum: vanaf 1 januari 2017 nieuw contributiesysteem Badminton Nederland

Streefdatum: vanaf 1 januari 2017 nieuw contributiesysteem Badminton Nederland

Zaterdag 13 februari jl. vond in Den Bosch het eerste penningmeestersoverleg plaats. Voorafgaand aan de Finale Carlton Eredivisie zijn 28 verenigingen met elkaar en met Badminton Nederland in gesprek gegaan over de bondsbijdrage aan Badminton Nederland.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Praktijkvoorbeeld TTV The Victory

Het overleg begon met een presentatie van Jasper Kol van TTV The Victory. Kol is vier jaar penningmeester van zijn tafeltennisvereniging uit Weesp en heeft de financiële administratie van zijn vereniging volledig geautomatiseerd en in de cloud gezet. Hierdoor is hij maandelijks nog maar 10 minuten bezig met het verwerken van betalingen en besteedt hij slechts vier uur per jaar aan contributieruns. Bovendien kan hij hiermee eenvoudig een financiële analyse maken van zijn vereniging en samen met zijn bestuur daarop inspelen. Zo houden ze meer tijd over om aan de slag te gaan met het besparen van kosten en het zoeken naar extra inkomsten.

Wanneer je geïnteresseerd bent in een workshop 'Verenigingsfinanciën online', neem dan contact op met Erik van de Peppel.

Contributiesysteem 2017

In het tweede deel heeft Badminton Nederland het project Contributiesysteem 2017 toegelicht. Na het advies van de werkgroep A Clear Future is het bondsbestuur in 2015 in gesprek gegaan met de verenigingen en heeft er een onderzoek onder penningmeesters plaatsgevonden. Hieruit is geconcludeerd dat een uitwerking van een (aangepast) contributiesysteem zeer wenselijk is. Er wordt naar gestreefd om per 1 januari 2017 een gedragen en uitvoerbaar systeem van kracht te laten zijn. Op 18 juni 2016 wordt hier op de Jaarvergadering door de afgevaardigden over besloten. Het bestuur dient daarvoor een voorstel in, die op de Regiovergaderingen zal worden toegelicht. Middels een online raadpleging worden de verenigingen gevraagd om hun voorkeur door te geven. Hierbij zal de huidige systematiek ook een optie zijn die wordt aangeboden, omdat in de afgelopen periode is gebleken dat veel verenigingen daar tevreden over zijn.

Delen ervaringen en groepsdiscussie

In het overleg zijn de aanwezigen met elkaar in gesprek gegaan over de bondsbijdrage. Ze hebben hun ervaringen gedeeld, ideeën naar voren gebracht en laten weten waar Badminton Nederland volgens hun aandacht voor moet hebben bij de ontwikkeling van een aangepast of nieuw systeem.

Na afloop hebben de afwezigen via een kaart nog hun vraag aan Badminton Nederland gesteld of hun behoefte voor het volgende penningmeestersoverleg met de bond gedeeld. Hierop krijgen zij binnenkort van de betrokken medewerkers antwoord.

Impressie en verslag overleg

Een impressie van het overleg en het inhoudelijke verslag kun je vinden op deze website. Je vindt hier onder andere de lijst van aanwezige verenigingen, de presentaties van Badminton Nederland en Jasper Kol en de notities van de discussies aan de verschillende tafels.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!