SportSport

Tijdperk Palyama en Pang voorbij: NK Badminton 2016 mannenenkelspel

Tijdperk Palyama en Pang voorbij: NK Badminton 2016 mannenenkelspel

Vanaf vrijdag 5 februari t/m zondag 7 februari zal er in het Sportcentrum in Almere gestreden worden om de Nederlandse titels in het badminton. Goed om te zien dat de voltallige badmintontoppers zich voor deze kampioenschappen hebben ingeschreven. Hierbij een voorbeschouwing van het

SportSport

Maak kennis met Vihaan Shah!

(UPDATE: 3-2-2016: Eric Pang wordt vervangen door Dennis van Daalen de Jel.)

Na het tijdperk Palyama en Pang is menigeen dit jaar natuurlijk nieuwsgierig wie er nu de nieuwe Nederlandse kampioen in het mannenenkelspel gaat worden. Zal Nick Fransman er eindelijk in slagen om de titel binnen te halen of gaat de talentvolle en actieve Erik Meijs zijn trainingsarbeid omzetten in een Nederlands Kampioenschap. Ondanks dat beide mannen door de toernooiorganisatie als finalepartij op zondag wordt ingeschat, is dit realistisch gezien nog helemaal niet zo zeker.

De 3e geplaatste Mark Caljouw zal er alles aan gelegen zijn om dit kampioenschap op te eisen. Met de hulp van zijn fitheid opbouwactiviteiten van de sportschool van zijn broer Sander, zal de Hagenees, bij iedere nieuwe wedstrijd in dit toernooi, mogelijkerwijs sterker voor de dag gaan komen.

Het grapje van dit kampioenschap is natuurlijk het inschrijven van Eric Pang. Bij de laatste Yonex Dutch Open heeft het Nederlandse publiek uitgebreid afscheid kunnen nemen van deze zevenvoudig Nederlands kampioen, met het idee dat de wedstrijdsport voor Eric tot het verleden behoorde. Echter mede door zijn optreden in de Carlton Eredivisie, lijkt het erop dat zo'n 8e Nederlandse titel voor Eric toch te verleidelijk is geweest om er niet voor te gaan strijden. Eric zal geen last van spanning hebben, immers hij heeft tijdens de competitie al laten zien dat hij gewoon maar een mens is (verlies tegen Mark Caljouw). Verder heeft hij een schat aan ervaring (kwartfinale WK) en hij is sinds 2009 de beste Nederlandse enkelspeler geweest. Een maandje trainingsarbeid zou voor Eric genoeg moeten zijn om weer als herboren op het badmintonveld te staan en zou hij zich als vierde geplaatste speler dubbel en dwars kunnen gaan bewijzen door een nieuw Nederlands kampioenschap binnen te halen.

Natuurlijk zijn er nog meer kapers op de kust. Bijvoorbeeld Michiel Kruijt gaat zijn openingspartij spelen tegen de eerste geplaatste Erik Meijs. In het verleden heeft Michiel bewezen dat hij op badmintongebied een alleskunner bij uitstek is en dat hij zo’n partij tegen een eerste geplaatste speler zo maar over de streep zou kunnen trekken.

De Duinwijcker Jordy Hilbink heeft in de Carlton Eredivisie bewezen dat hij eigenlijk voor niemand bang is en hij zal in zijn tweede geplande partij tegen Mark Caljouw alles uit de kast trekken om te bewijzen dat hij zichzelf dit jaar echt op de Nederlandse kaart gezet heeft.

Last but not least heb ik nog niet gesproken over de held van de Carlton competitiewedstrijd Almere tegen DKC, de enkelspeler Justin Teeuwen. In betreffende topwedstrijd won hij zijn enkelspel van Mark Caljouw en lijkt hij eindelijk afscheid genomen te hebben van zijn jeugdigheid. Justin is een supertalent, echter zonder echte strijd moet hij inmiddels wel begrepen hebben dat hij zo maar de teil in kan gaan. Misschien dat hij op dit kampioenschap tot zinnen komt en dat hij het Nederlandse Badmintonpubliek zal laten zien wie de echte Justin Teeuwen is.

In het volgende verslag de ander disciplines van deze Nederlandse kampioenschappen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!