Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© René Lagerwaard

Titelverdedigers op koers voor prolongatie op Carlton NK Badminton 2016

© René Lagerwaard+

Na de kwartfinales op de Carlton Nederlandse Kampioenschappen 2016 in Topsportcentrum Almere maken vier van de vijf titelhouders nog steeds kans om hun titel te prolongeren.

Selena Piek ligt zelfs op koers om haar beide titels, in respectievelijk het vrouwendubbel en gemengddubbel, te verlengen.

Mannenenkel

De als eerste geplaatste Erik Meijs was in de kwartfinale de betere van Alex Vlaar. Het werd 21-16 en 21-13 voor Meijs. In de halve finale speelt hij tegen de ongeplaatste routinier Dennis van Daalen de Jel. De andere halve finale wordt een ware kraker tussen de nummers twee en drie van plaatsingslijst, Nick Fransman tegen Mark Caljouw. Vorig jaar was Fransman al verliezend finalist in een spannende partij tegen Eric Pang.

Vrouwenenkel

Een kopie van de finale van de voorbije twee jaren, ligt nog steeds in het verschiet in het vrouwenenkel. Zowel nationaal kampioene Soraya de Visch Eijbergen als Gayle Mahulette wisten hun kwartfinale op de Carlton NK eenvoudig in twee games winst om te zetten. Tevens veroverden de Almeerse Manon Sibbald en Wendy Hoeve een plek in de halve eindstrijd.

Mannendubbel

De regerend Nederlandse kampioenen Jacco Arends en Jelle Maas stoomden in het mannendubbel met winst in twee games over Afif/Kweekel simpel door. In die halve eindstrijd wacht een confrontatie met het Almere-duo Dave Khodabux/Justin Teeuwen. De koppels Ruben Jille/Robin Tabeling (2) en Jim Middelburg/Russell Muns (3) bestrijden elkaar voor de andere finaleplaats.

Vrouwendubbel

Eefje Muskens en Selena Piek wisten op klinkende wijze de laatste vier te bereiken. Met 21-3 en 21-6 moest het koppel Bommeleyn/Humphris hun meerdere erkennen in de titelhouders. Het koppel Samantha Barning/Iris Tabeling (2) was met 21-11 en 21-18 te sterk voor de youngsters Jille en Van der Aar. Myke Halkema en Lisa Khoeblal-Malaihollo (4) moesten diep gaan om de halve finale te bereiken. Het vrouwendubbel won in drie games van Lups/Van der Hoeven. Het duo Alida Chen/Cheryl Seinen completeert het deelnemersveld in de halve finale.

Gemengddubbel

In het gemengddubbel kwalificeerden de drie hoogst geplaatste koppels zich voor de halve finale. Titelfavorieten Jacco Arends en Selena Piek wonnen met tweemaal 21-9 van Kruijt/Bommeleyn. Terwijl ook de duos Robin Tabeling/Samantha Barning en Jim Middelburg/ Myke Halkema zich bij de laatste vier schaarden. Jelle Maas/Cheryl Seinen zorgden voor een kleine verrassing door met 10-21, 21-16 en 21-7 te winnen van Ruben Jille/Iris Tabeling (4).

Zondag worden de halve finales en finales van de Carlton Nederlandse Kampioenschappen 2016 gespeeld.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 17 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws