Van camping naar carnaval: neem de regie in eigen hand!

Van camping naar carnaval: neem de regie in eigen hand!

Ik wil niemand het plezier ontnemen van de spanning, verveling, ontgoocheling, ergernis en blijdschap die nu eenmaal bij zo'n wedstrijd horen. Maar je kunt toch nauwelijks spreken van reclame voor onze sport wat ze op de TV uitzenden.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ik heb wat van de clips laten zien aan een bevriende trainer die hier in Denemarken zo nu en dan commentaar geeft op de Deense TV en zijn woorden waren: "Jeg foretraekker ikke noget i fjernsynet end dette" (ik zie liever niets op TV dan dit).

Het had meer van een carnavalsverslag dan van een sportwedstrijd en dat heeft natuurlijk niets te maken met de sporters of clubs, maar alles met de manier waarop we onze sport in beeld laten brengen door de NOS.

Hoeveel rally's hebben we gezien die over de inhoud en de schoonheid van onze sport gingen? Ik heb er geloof ik twee gezien van enkele seconde maar daar ben ik zelfs niet zeker van.

Ik ben niet voor de ene of de andere club, maar bekeek het gewoon als iets wat de sport moet optillen, leden moet trekken en meer aandacht moet geven op de langere termijn. Voor de uitzending was het dan ook goed dat Almere verloor, dat zorgde voor het verrassingseffect en we werden mee genomen in het drama van de voorzitter van Almere.

Ik had Henk echt zijn landstitel gegund, want ook dat was goed geweest voor onze sport net zo als DKC iets heeft bij kunnen dragen met het doorbreken van de heersende orde en leven in een dode zaal bracht. Ook de eerlijkheid van de voorzitter op TV wat de prestaties van zijn team betrof kon ik zeer op prijs stellen. Geen mooi diplomatiek gelul maar gewoon zeggen waar het op staat, iets wat we van hem ook gewend zijn en wat bij de badmintonsport meer dan nodig is.

Niet bij de NOS maar voor een lokale uitzending kwam nog iets opmerkelijks waar je respect voor moet hebben. Iedereen was boos op Eric Pang en hij voelde zich zichtbaar K*T. Maar hij ging er wel staan en stond de verslaggever te woord. Hoe een topspeler zich voelt kan je vaak niet aflezen aan wat je op de baan ziet en ik geloof er NIETS van dat Eric er met zijn pet naar gooide. Hij ging goed om met de hoog oplopende emoties van de mensen om hem heen.

De hoop dat je in Nederland iets goed te zien krijgt op TV over onze sport is al lang vervlogen en je bent afhankelijk van de gekke pet van de regie en hoe die onze sport ziet.

Je zult dus eisen moeten stellen over hoe wij het als liefhebbers op TV willen zien en niet hoe een of andere malloot met een camera het ziet. Je hoort dan gelijk: "Ja, maar dan komt er helemaal niets op TV."

Wel, het is beter om niets te hebben dan een carnavalsreportage. Huur zelf een videoploeg in, zet er iemand bij die verstand heeft van onze sport en biedt dat aan bij de verschillende TV-programma's. Desnoods op verzoek al geknipt op de lengte die ze willen uitzenden. Mocht het toch niet worden uitgezonden, dan kan je het gewoon op het internet zetten, want daar ligt de groei van onze sport en niet bij de NOS.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!