VELO op jacht naar 11e landstitel

VELO op jacht naar 11e landstitel

Het badmintonseizoen 2015-2016 is verrassend goed verlopen voor het eerste team van VELO badminton. Na een jaar met veel blessureleed en onrust rondom het team staat de club uit Wateringen weer in de finale.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Van Zundert / VELO eindigde in het eerste deel van de competitie derde in poule A en wist na winst op BC Duinwijck en BV Slotermeer de finale te bereiken van de Carlton Eredivisie. Zaterdag zal Van Zundert / VELO het opnemen tegen Qontent Almere en op jacht gaan naar de 11e landstitel.

Aan het begin van dit seizoen was de doelstelling om de play-offs van de Carlton Eredivisie te halen. Dit zou al een uitdaging zijn aangezien er door het technische beleid gekozen was om met veel jongelingen aan de slag te gaan. Met de nieuwkomers Alex Vlaar en Stijn de Langhe was het nieuwe jonge team compleet en kon er gewerkt worden aan het behalen van de doelstelling. Samen met de andere spelers Lisa Khoeblal-Malaihollo, Myke Halkema, Imke van der Aar en Jim Middelburg ging het beter dan verwacht.

De trainers zijn erg belangrijk geweest in de ontwikkeling van dit team. Naast de ervaren coach Ciraar Slaats (die eigenlijk niet meer weg te denken is bij VELO) stond daar ook ineens het kind van de club Rikkert Suijkerland. De chemie tussen beide heren was als coach en speler al geweldig, maar om ze als coaching team aan het werk te zien met de selectiegroep en met name met team 1 is helemaal fantastisch.

Tijdens de eerste fase werd er door Van Zundert / VELO één keer verloren (van Amersfoort) en één keer gelijk gespeeld (tegen Qontent Almere). De rest van de wedstrijden werden gewonnen. Door dit sterke optreden in fase 1 eindigde Van Zundert / VELO op de derde plek in poule A en plaatste het team zich voor de play-off kwartfinales tegen BC Duinwijck. Na een redelijk eenvoudige overwinning in de VELO-hal, 6-2 voor de Wateringers, werd het in Haarlem een stuk spannender. BC Duinwijck had namelijk gebruik gemaakt van de wijzigingen (alweer) in het uitvoeringsregelement. Je mag dit jaar in de afvalfase spelers laten spelen die dat seizoen nog niet eerder voor je club zijn uitgekomen. Zo stond daar ineens Ruud Bosch om het team te versterken. Een golden game moest er aan te pas komen om de tweede wedstrijd te beslissen. Van Zundert / VELO won deze en daarmee beide play-off wedstrijden. Dit betekende een plek in de play-off halve finale tegen BV Slotermeer. In Amsterdam werd BV Slotermeer met 6-1 aan de kant gezet en in Wateringen werd het 5-1. Een plek in de finale was een feit!

Zaterdag 13 februari neemt Van Zundert / VELO het op tegen Qontent Almere. Het team uit Almere wordt het hele seizoen al gezien als titelkandidaat. Het eindigde eerste in poule B en wist in de halve finale huidig landskampioen BC DKC te verslaan. Almere heeft al meer in de finale gestaan, maar wist de landstitel nog niet te winnen. De ploeg uit Almere is daarom extra gretig en zal er alles aan doen om die felbegeerde titel binnen te halen. De wedstrijd tussen Van Zundert / VELO en Qontent Almere in de eerste fase van de competitie eindigde in een 4-4 gelijkspel. Het zal er tijdens de finale dus om gaan spannen.

Het kan dan ook zomaar zijn dat één van beide teams gebruik gaat maken van de nieuwe regel en met een extra versterking voor het team op de proppen komt. Ondanks de aanwezigheid van meervoudig Nederlands kampioen Eric Pang bij Qontent Almere, zal Van Zundert / VELO vol vertrouwen de finale ingaan en er alles aan doen om de 11e landstitel binnen te slepen.

Na de finale is er vanaf 19.00 uur in de VELO kantine de gelegenheid het team te feliciteren met het behaalde resultaat en met z'n allen terug te kijken op een geweldig seizoen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!