Verloren badmintonfinale voelt als mokerslag

Verloren badmintonfinale voelt als mokerslag

In Wateringen zijn de badmintonners een landstitel rijker, in Almere zijn ze een illusie armer. De ploeg van trainer Erik Staats ging in Den Bosch genadeloos met 2-5 onderuit tegen VELO en maakte daarmee haar favorietenrol allesbehalve waar.

clubzoeker

Maak kennis met Selena Piek!

"Ik ben ontgoocheld", sprak Staats na afloop zichtbaar aangeslagen."

Helemaal beduusd en op zoek naar de juiste woorden liep Staats rond. De teleurstelling was niet alleen zichtbaar, maar ook voelbaar. "Ons spel klopte gewoon niet. Dit was een echte off-day. Dat is ontzettend zuur, vooral omdat dit de eerste slechte dag van het seizoen was. En dat dan uitgerekend op de finaledage. Dit doet echt pijn. We hebben onze favorietenrol absoluut niet waargemaakt. Twee jaar geleden kon ik nog met onze verloren finale leven, maar dit keer echt niet."

Waar Staats de nederlaag dus toewijst aan een off-day, was speler Dave Khodabux nog harder in zijn oordeel. "Als ik diep in mijn spelershart kijk, zijn we keihard door het ijs gezakt. Ik heb hier geen verklaring voor. Dit doet hartstikke veel pijn."

Zwak

Qontent Almere begon direct zwak aan de wedstrijd. De herendubbel van Khodabux en Eric Pang ging kansloos verloren (13-21, 11-21). Ook de vrouwen Gita Djajawasito en Cheryl Seinen trokken aan het kortste eind (11-21, 21-10, 9-21).

Vervolgens speelden Justin Teeuwen (21-13, 21-12) en Tamara van der Hoeven (21-10, 18-21, 21-14) ijzersterk waardoor Qontent Almere weer op gelijke hoogte kwam: 2-2.

In de volgende singlepartij was het Manon Sibbald die goed speelde, maar uiteindelijk toch verloor (21-14, 20-22, 16-21). Pang verloor ook, maar waar Sibbald met goed spel het hoofd moest buigen, was dat bij Pang niet het geval. Hij bewoog nauwelijks op de baan, maakte veel fouten en ging daar ogenschijnlijk ongeďnteresseerd mee om. Voormalig Qontent Almere-speler Alex Vlaar versloeg hem dan ook met 13-21 en 17-21. "Ik heb geen idee hoe dit kan", kijkt Pang terug op de twee wedstrijden die hij slecht speelde. "Hier hebben we het hele jaar naartoe gewerkt. Dit was misschien wel de slechtste wedstrijd ooit."

Gebeten hond

Trainer Staats was na afloop begrijpelijk kritisch over Pang, die aan het begin van dit seizoen nog werd binnengehaald als 'het zekerheidje dat de beslissende wedstrijden moet winnen'. "En dat laat hij nu na. Hij was fit, dus dit verwacht je niet van hem. Met deze intentie hebben we hem niet gehaald."

Pang snapt de kritiek van zijn trainer en daarmee zijn rol als gebeten hond. "Ik trek me dat heel erg aan. Vandaag lukte het gewoon niet. Ik heb er geen verklaring voor."

Na Pang werd de uiteindelijk beslissende gemengde dubbel ook verloren. Khodabux en Van der Hoeven gingen in drie sets onderuit (21-19, 20-22, 11-21) en daarmee vervloog de laatste hoop op de eerste landstitel in de clubgeschiedenis.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!