clubzoeker

Amersfoort Master-toernooi met Mark Caljouw en Tamara van der Hoeven als winnaars

Amersfoort Master-toernooi met Mark Caljouw en Tamara van der Hoeven als winnaars

Tijdens een zonovergoten weekend vond er in de Juliana van Stolberghal een geslaagde editie van het Master-toernooi van Amersfoort plaats.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met vele prachtige wedstrijden en mooie winnaars kijken we nu alweer uit naar de volgende editie. Een korte nabeschouwing is hieronder verder te lezen.

Na de afmelding van Nick Fransman (1) lag het schema in de bovenste helft open voor Michiel Kruijt, welke toch wel verrassend wist door te stoten naar de finale. Dit deed hij door achtereenvolgens te winnen van Dennis Koppen, Robin Tabeling, Rolf Oostenbrink en Joran Kweekel (4). In de finale stond hij tegenover Mark Caljouw (2) (Finalist NK 2016) welke eerder dit toernooi won van Brent Maarsingh, Steef van Wooning, Harald Hiemstra (BC Amersfoort) en in een spannende driesetter van Jim Middelburg (3). In de finale wist Mark Caljouw de eerste set met 21-13 te winnen. In de tweede set stond Michiel lange tijd voor, maar naarmate de set vorderde wist Mark steeds dichterbij te komen. Michiel wist de set alsnog op knappe wijze met 19-21 te winnen. Mark had Michiel leeggespeeld en won met 21-6 overtuigend de derde set en daarmee het Internationaal Master Toernooi BC Amersfoort!

Vrouwenenkel

De nummer één geplaatste Dorien Lups (1) moest in de eerste ronde al haar meerdere erkennen in Veerle Weijers welke zelf in de ronde daarna verloor van Milou Lugters. BC Amersfoort speelster Xandra Stelling wist in de halve finale van Milou Lugters te winnen waarmee een finaleplek een feit was. Xandra Stelling nam het in de finale op tegen de 18-jarige Tamara van der Hoeven (3) welke de finale wist te bereiken door te winnen van Simone Hermsen, Marleen Kuipers, Marlies Baan en in de halve finale van de Letse Ieva Pope (2). Tamara van der Hoeven was in de finale met 21-13 en 21-12 te sterk voor Xandra Stelling. Ondanks de verloren finale kan BC Amersfoorter Xandra Stelling terugkijken op een geslaagd toernooi.

Mannendubbel

De mannendubbel was sterker bezet dan ooit. Meervoudig Nederlands kampioen Jelle Maas kwam met zijn partner Thomas Wijers (1) niet verder dan de tweede ronde, waar zij verloren van Ruben Jille/Joran Kweekel. Michiel Kruijt/Leon Nottelman (4) wisten in de halve finale te winnen van Ruben en Joran waarmee de finale behaald werd. Hun tegenstanders in deze finale waren Mark Caljouw en Robin Tabeling (3) welke in de eerste ronde een walk-over hadden tegen Alex Vlaar/Dicky Palyama en achtereenvolgens wisten te winnen van Rogier Folmer/Menno de Vor en Jim Middelburg/Ralph Starren (2). In die finale waren Mark Caljouw en Robin Tabeling met 21-16 en 21-14 te sterk voor Michiel Kruijt en Leon Nottelman.

Vrouwendubbel

Topfavorieten voor de winst in dit onderdeel waren Myke Halkema en Cheryl Seinen (1). Voorafgaand aan de finale wisten zij overtuigend te winnen van Daphne Linders/Madouc Linders, Corine Breukers/Raquel Humphris en Judith van Cruchten/Tamara van der Hoeven (4). In de finale moesten zij het opnemen tegen BC Amersfoorter Debora Jille, welke speelde met Imke van der Aar. Zij wisten achtereenvolgens te winnen van Marlies Baan/Ella Peters, Lisa Bomers/Ieva Pope (2) en in de halve finale na een spannende driesetter van Gita Djajawasito/Georgy van Soerland-Trouerbach (3). Ook in de finale lieten Myke en Cheryl zien waarom zij de topfavoriet waren. Ze wonnen in een solide partij met 21-16 en 21-15 van Debora en Imke.

Gemengddubbel

In de gemengddubbel stonden Robin Tabeling en Rosalie Teuben toch wel verrassend en knap in de finale. Zij wisten in de tweede ronde te winnen van het eerste geplaatste koppel Jelle Maas en Veerle Wijers (1), waarna ook Sebastiaan Li/Debora Jille en Leon Nottelman/Gita Djajawasito (4) het onderspit moesten delven. In de finale namen zij het op tegen Jim Middelburg en Myke Halkema. Jim en Myke kwamen in de tweede ronde goed weg na een spannende driesetter tegen Joran Kweekel/Celine Juel, maar kwamen verder niet meer in de problemen. Ze wisten de finale met prachtig samenspel te winnen van Robin Tabeling en Rosalie Teuben met 21-16 en 21-11.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!