SportSport

Badminton Nederland bestuurslid Paul Kleijn: communicatie is erg belangrijk

Badminton Nederland bestuurslid Paul Kleijn: communicatie is erg belangrijk

Als ik ga vertellen wat ik afgelopen week gedaan heb, dan val ik met veel zaken in herhaling. Dat ga ik jullie niet aan doen, want ik heb reeds eerder gememoreerd dat er veel in de steigers staat en dat er hard gewerkt wordt om zaken te concretiseren of verder door te ontwikkelen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zondag kwamen we bij elkaar in Nieuwegein om samen met afgevaardigden en andere genodigden informeel door te borduren op thema's verenigingsondersteuning en contributiesystematiek. Maar voorafgaand aan die discussie was er een gastspreker die het thema vertrouwen onder de loep nam. Vertrouwen is waar het om draait in het leven en gebleken is de laatste jaren dat we daar nog een slag te winnen hebben.

Als je iemand op de man afvraagt of hij of zij te vertrouwen is, dan zal deze persoon altijd zeggen dat hij of zij te vertrouwen is. Punt is alleen dat dat door de andere kant niet altijd zo ervaren wordt, sterker nog, dat is in een aantal gevallen ook een terechte constatering omdat die persoon dingen doet die niet in de haak zijn. En natuurlijk gaan we dit in een uurtje met elkaar niet rigoureus veranderen en is het ultieme vertrouwen daarmee niet terug. Wel hebben we met elkaar het besef gekregen dat we er samen aan moeten werken om het vertrouwen te herstellen op die plaatsen waar dat vertrouwen er nog niet is.

Belangrijk is natuurlijk dat je altijd met elkaar in gesprek blijft. Het wantrouwen ontstaat omdat mensen het gedoe op laten stapelen en die kleine oneffenheidjes niet weg nemen door er over te spreken. Je kunt het dan wel eens niet met elkaar eens zijn, dat is helemaal geen probleem als je dat maar goed uitspreekt met elkaar. Zovele mensen als er zijn, zovele meningen dat er zijn. En ergens zal je elkaar moeten vinden. Kortom, werken aan vertrouwen is iets wat van twee kanten moet komen, maar laten wij daar dan in ieder geval het voortouw in nemen om daarmee te laten zien dat het ons ernst is om het vertrouwen terug te winnen, waar dat er nog niet is.

Vervolgens hebben we in twee sessies met elkaar van gedachte gewisseld over de contributiesystematiek en de verenigingsondersteuning. Twee thema's waar momenteel veel aandacht aan besteed wordt. De contributiesystematiek is reeds diverse malen besproken met verschillende belanghebbenden en er zal dus iets komen, of het huidige blijven we handhaven. En waar het dan vaak om draait is de waarde perceptie. Wat krijgen we voor hetgeen we aan de bond betalen. We zullen dus moeten communiceren waar wij voor staan. En het is allerminst een gelopen koers, ik wens mijn collega daar enorm veel succes bij, want alle voors hebben ook weer zo hun tegens.

Communicatie, niet geheel toevallig valt dat onder mijn portefeuille, is ook wat ter sprake kwam tijdens het bespreken van het thema verenigingsondersteuning. We willen ons dominanter profileren richting de verenigingen, duidelijk laten zien waar we voor staan en wat ze van ons kunnen verwachten. En dat maakt dan totaal niet uit wat voor karakter de vereniging heeft. Ter sprake kwam ook het feit dat er heel veel mensen badmintonnen door gewoon zelf een zaaltje te huren. Ook die mensen kunnen we wat bieden, en dus is communicatie daarin het sleutelwoord. Je zou het ook marketing kunnen noemen.

Waardeperceptie werd ook uitgesproken en dat sluit dan weer aan bij marketing en communicatie. Mijn collega die verantwoordelijk is voor verenigingsondersteuning gaat voortvarend aan de slag en ik ga er aan werken hoe we het communicatieve stuk vorm kunnen geven. Mooi is steeds weer te horen dat communicatie erg belangrijk is, en dus zal het bestuur daar dan ook de juiste prioriteit aan moeten geven zodat het ook uitgevoerd kan worden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!