Eerste dag Yonex Dutch Junior 2016 achter de rug

Eerste dag Yonex Dutch Junior 2016 achter de rug

Dag 1 van de Yonex Dutch Junior zit erop! Na de teammanagersmeeting en de scheidsrechtersbijeenkomst konden de wedstrijden om 12.30u van start.

clubzoeker

Maak kennis met Joep Strooper!

Meteen al aardig wat vuurwerk in de eerste ronde van de heren- en damesenkels. Het is soms onfortuinlijk dat twee mensen van hoog niveau en uit verre landen elkaar meteen treffen in de mooi opgetuigde Duinwijckhal. Maar de loting kan onverbiddelijk zijn en het levert het publiek al een paar mooi clashes op. Mooiste partij van de dag is wellicht die tussen de Maleisische Thinaah M. en de als achtste geplaatste Koreaanse Ye Rim Shim. Na een gevecht van bijna een uur trekt de soepel bewegende Maleisische aan het langste eind.

De Nederlandse inbreng is al meteen fors. Hier en daar is het gat met de internationale tegenstand best groot, maar een aantal partijen gaan net aan verloren. Thomas Sibbald en Madouc Linders verliezen close in de derde set, maar ook de mix van Niels Veenstra en Milou Lugters is dicht bij een overwinning. Winst is er wel te noteren voor Imke van der Aar en Alyssa Tirtosentono. Imke verlsaat heel knap een Indiase, terwijl Alyssa de enige deelneemster uit Moldavië een wel heel kort tripje Haarlem bezorgt.

De Dutch Junior is - zeker de eerste paar dagen - meer dan alleen een badmintontoernooi. De samenkomst van spelers en coaches van over de hele wereld en de kennismakingen die daaruit voortvloeien zijn erg interessant om mee te maken. Naarmate het toernooi vordert komen de traditionele badmintonlanden wel bovendrijven, maar op de eerste dagen zie je nog eens iets nieuws. Zo was er de Egyptische speelster, die speelde met hoofddoek en volledig bedekte armen en benen. Zij verloor tamelijk kansloos, maar coach en speelster hebben alles gefilmd voor de toekomstige ontwikkeling en fietsten na de wedstrijd vrolijk richting het centrum op een gehuurd tandem (!). Ook de Koreanen met hun prachtig gedisciplineerde warming-up, mondkapjes en vreemde blauw licht-gevende gadgets zorgen voor taferelen die we niet vaak te zien krijgen. Overigens vind je alles en iedereen door elkaar in de kantine op de zitzakken, want als er gerelaxed moet worden zijn we allemaal hetzelfde.

Qua organisatie liep alles ook prima op dag 1. Vlekkeloos gaat dat natuurlijk nooit, maar een kleine lekkage (de nieuwe hal komt er écht aan!) en gebrekkige medewerking van de pizzaboer konden de pret niet drukken. Het tijdschema werd perfect aangehouden, alles spelers zijn van en naar hotels en trainingshallen vervoerd, en iedereen heeft gegeten wanneer dat uitkwam. Het lijkt allemaal zo logisch, maar het vergt constante aandacht en inzet van veel mensen. De kookkunsten van Axel van der Lecq zorgden er bovendien voor dat het helemaal geen straf was om aan te schuiven voor het diner. Sterker nog: het was heerlijk.

Er was een hoop moois te zien en voor een openingsdag al flink wat publiek. Donderdag zullen bij de heren de geplaatste spelers voor het eerst in actie komen en dan beginnen ook de heren- en damesdubbels hun toernooi. Nog meer moois te zien bij Duinwijck, we hebben er zin in!

Uitslagen: toernooi.nl.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!