SportSport

Johan Cruijff is niet meer

Johan Cruijff is niet meer

Het nieuws van de aanslag in Brussel was bepaald niet leuk en hield me bezig, maar het nieuws dat de grote meester dood is, raakte me nog veel meer.

clubzoeker

Ken je BadmintonBoZ al?

Johan Cruijff was voor mij altijd een voorbeeld van passie en kennis. Ik geef totaal niets om voetbal maar toch heb ik veel geleerd van juist deze voetballer. Ik lees alles wat los en vast zit over en van Johan Cruijff. Het is mooi zoals hij dingen verwoordt en hoe hij waarheden weet te brengen. Er is dan ook een aantal begrippen dat ik voor de badminton heb overgenomen van deze trainer. Positioneel badminton is er een van.

Ook zijn visie van het bijbrengen van techniek bij de jeugd is heel herkenbaar voor mij. Eerst techniektraining, daarna wat techniektraining om vervolgens door te gaan naar techniektraining.

Cruijff had het altijd over straatvoetbal als bakermat van de sport, dat heb ik in Azië ook gezien voor de badmintonsport. Daar wordt onze sport op straat gespeeld en geeft zeer vaardige spelers.

De afgelopen twee dagen heb ik al het nieuws over de plotselinge dood echt verslonden en het maakt indruk als je ziet dat er in de Kuip een minuut lang wordt geklapt voor de Amsterdamse Ajax-speler. Hij was geliefd bij nagenoeg alle spelers waar hij ooit mee heeft gewerkt, had geen trainersdiploma's en was niet bepaald een vriend van de bond.

Ik vind het jammer dat ik hem nooit heb kunnen meemaken, want ik had hem liever ontmoet dan welke topbadminton trainer dan ook. Ik geef nog steeds niets om voetbal, maar Johan Cruijff vind ik geweldig en voor hem heb ik veel respect. \

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!