badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Mark Caljouw verruilt DKC voor Bundesliga - René Lagerwaard
© René Lagerwaard

Mark Caljouw verruilt DKC voor Bundesliga

Mark Caljouw verruilt DKC voor Bundesliga - René Lagerwaard
© René Lagerwaard +

DKC kopman Mark Caljouw heeft besloten de Haagse badmintonclub te gaan verlaten en een Duits avontuur aan te gaan.

Caljouw zal komend seizoen uitkomen voor Badminton Club Düren dat in de Duitse Bundesliga speelt.

De 21-jarige Mark Caljouw speelt al zijn hele badmintonloopbaan in sporthal 't Zandje bij BC DKC. De huidige nummer 139 van de wereldranglijst pakte in 2015 met zijn club ook de nationale titel voor clubteams en werd dit jaar in de halve finale uitgeschakeld. Individueel ontwikkelde de Rijswijker zich jaarlijks sterk en hij baarde afgelopen maand opzien door het 's wereld beste badmintonner aller tijden en de huidige nummer vier van de wereld moeilijk te maken. In de tweede ronde van de German Open was de Chinees Lin Dan toch net iets sterker dan de nummer twee van Nederland.

Ontwikkeling

Om zijn ontwikkeling door te zetten heeft Caljouw besloten voor de sterkere Bundesliga te kiezen. Bij de Duitse middenmoter 1. BC Düren, waar ook landgenoot Ruben Jille speelt, heeft onze regiogenoot een contract voor één jaar getekend.

geplaatst door

verkregen via Haagse Topsport

Wat vind jij? Er zijn al 53 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws