SportSport

Nederland U17 pakt eerste winst in de poule tegen Zwitserland

Nederland U17 pakt eerste winst in de poule tegen Zwitserland

Het Nederlandse Jeugdteam U17 speelt van 17-21 maart in Polen (Lubin) om het Europees Jeugd Kampioenschap U17.

Maak kennis met Meerte Loos!

Het team bestaande uit Marlies Baan, Debora Jille, Alyssa Tirtosentono, Madouc Linders, Sebastiaan Li, Ties van der Lecq en Timo Stoffelen stond onder leiding van coach Eric Pang.

Vanaf 21 maart wordt er ook nog een individueel toernooi gespeeld. Vandaag werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen Zwitserland. Debora Jille en Sebastiaan Li mochten het spits afbijten tegen David Orteu en Marion Varrin. Na een mooie voorsprong van 5-1 verdampte deze score al voordat we bij de eerste rust waren 10-11. Het werd een gelijk opgaande strijd tot 13-14 waarna wij in een keer doortrokken tot de 20. Het laatste puntje volgde echter vrijwel direct 21-16. De tweede game ging een stuk gemakkelijker via 11-4 naar 21-13. De 1-0 staat op het scorebord.

Alyssa Tirtosentono ging als 2e de baan op en speelde tegen Aline Muller. Alyssa vloog over de baan en stond binnen een mum van tijd voor het 7-0. De Zwitserse krabbelde wat terug maar Alyssa kwam het eerst bij de 11 (5). Alyssa won de eerste game met 21-12. Aan het begin van de tweede game maakte Alyssa iets meer fouten maar kon toch haar tegenstander goed voor blijven. Via 11-7 werd het uiteindelijk 21-13. 2-0 voor het Nederlandse jeugdteam.

Sebastiaan Li moest spelen tegen de Zwitser Julien Scheiwiller. Van deze jongen had Sebastiaan in de finale van het toernooi in Hoensbroek in 3 games verloren dus een revanche zou mooi zijn. Een overwinning betekende zo-wie-zo winst voor het team ook. Ook Sebastiaan ging als een komeet van start en kwam met 9-3 voor. Bij de eerste rust 11-8. Het werd een mooie strijd met lange rally's. Uiteindelijk pakte Sebastiaan de eerste game 21-14. In de 2e game had de Zwitser het initiatief. Sebastiaan kon wel goed bij blijven (9-11) maar kon toch niet voorkomen dat het verschil opliep naar 4 punten 12-16.

Sebastiaan vocht terug 15-16 maar verloor een hele mooie rally om op gelijke hoogte te komen. Wederom ontstond er een gat van 4 punten 15-19. Wederom een inhaal race maar Sebastiaan kon niet voorkomen dat het een derde game werd. Dit werd een spannende game waarbij Sebastiaan wel steeds voor heeft gestaan. Uiteindelijk won Sebastiaan de wedstrijd 21-17. Mooie revanche en winst voor Nederland 3-0! Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono speelden het vrouwendubbel tegen Aline Muller en Marion Varrin. Ze konden in ieder geval lekker vrij uit spelen. Maar een 5-0 score zou toch wel mooi zijn. Via 11-7 bij de rust wonnen ze de eerste game makkelijk 21-10. In de tweede game ging de druk er een beetje af en hierdoor konden de Zwitserse meiden goed bijblijven en zelf bij de rust met 10-11 voor staan. Hierna gooiden onze meiden de versnelling er weer op en brachten ze de stand naar 4-0 (21-15).

Het mannendubbel was de laatste wedstrijd voor deze wedstrijd. Timo Stoffelen en Ties van der Lecq gingen het opnemen tegen David Orteu en Julien Scheiwiller. Het werd een mooi gelijk opgaande strijd 10-11 bij de rust. Na de rust maakten wij teveel fouten en ging de eerste game naar de Zwitsers 15-21. De tweede game ging eigenlijk net zo. We kwamen iets te kort 17-21. Eindstand 4-1.

Ger Tabeling
Bestuurslid wedstrijdzaken, manager nationale jeugdselectie, manager topbadminton, toernooidirecteur Carlton NK, vader van nationale selectiespelers Iris en Robin Tabeling

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!