clubzoeker

Nederland vechtend ten onder tegen Zweden

Nederland vechtend ten onder tegen Zweden

Vandaag de belangrijke wedstrijd tegen Zweden voor winst in de poule. Zweden staat als 5/8e geplaatst. De winnaar van deze wedstrijd gaat door naar kwartfinale en komt uit tegen de winnaar van poule 3.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Sebastiaan Li en Debora Jille mochten als eerste aantreden tegen het Zweedse koppel Carl Harrbacka / Tilda Sjoo. De strijd ging gelijk op 10-11. Je weet nooit van te voren of dit een sleutelwedstrijd is. Bij 18-18 liepen de Zweden 2 punten uit en pakten ook gelijk het gamepoint 18-21. In de tweede game liepen wij steeds achter de feiten aan maar kwamen toch goed langszij. Wederom 18-18 en via 19-19 pakte de Zweden toch ook deze game. Nederland 0-1 achter.

Alyssa Tirtosentono speelde de tweede wedstrijd tegen Ella Soderstrom. Alyssa pakte gelijk goed het initiatief, de Zweedse vocht goed terug maar uiteindelijk pakte Alyssa toch de eerste game 21-17. In de tweede game stond de Zweedse steeds voor maar bij 17-17 kwam Alyssa toch knap langszij. De Zweedse kwam echter op gamepoint 18-20 en pakte direct de winst. Ook in de derde game stond de Zweedse voor. Alyssa maakte te veel fouten in de rally's. Er werd van baan gewisseld bij 7-11. Bij een 8-15 achterstand pakte Alyssa in een keer door naar 16-15. Op 17-18 was er een shuttle exact op de lijn. Lijnrechter gaf hem ook in alleen door theatraal gedrag van de Zweedse overrulede de scheidsrechter later pas. Hele rare situatie mede omdat de scheidsrechter dit zelf nooit gezien kon hebben en ook later pas corrigeerde door gedrag van de Zweedse. Uiteindelijk verloor Alyssa 18-21. Nederland 0-2 achter.

Sebastiaan Li moest proberen Nederland nog in de race te houden. Hij speelde tegen Oskar Svensson. Sebastiaan stond ruim voor maar moest de eerste game uiteindelijk toch uit handen geven na een spannend slot 21-23. In de tweede game stond de Zweed steeds voor en kon Sebastiaan geen potten breken 14-21. Nederland definitief uitgeschakeld 0-3.

Om de eer te redden wilde we toch graag nog een puntje pakken. De vorige partijen waren allemaal heel spannend geweest en hadden net zo goed naar ons kunnen gaan. Laten we het maar houden op een beetje pech. Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono probeerden dit tegen Amanda Lagehall en Tilda Sjoo. De eerste game speelden onze dames een goede wedstrijd en wonnen met 21-14. In de tweede game een stroeve start waardoor we met 8-11 achter kwamen bij de rust. Na de rust herpakten we de wedstrijd en wonnen de wedstrijd 21-18.

Onze jonge mannendubbel (2e jaars 15 en 1e jaar U17) Timo Stoffelen en Ties van der Lecq speelden tegen de Zweden Adam Gozzi en Carl Harrbacka. De jongens vochten voor wat ze waard waren maar konden niet vorkomen dat er 1-4 op het scorebord kwam 11-21 8-21.

Maandag begint het individuele toernooi.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!