SportSport

Revalidatie Tatum Kouwenhoven verloopt voorspoedig

Revalidatie Tatum Kouwenhoven verloopt voorspoedig

Yeah, Goodbye krukken! Het is inmiddels al 2 maandjes geleden dat ik geopereerd ben aan mijn knie, er zijn dus al de nodige bezoekjes aan de fysio gepasseerd. Hoogtijd om jullie bij te praten!

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De krukken staan alweer in de schuur en ik kan zelfs al fietsen. Toch duurde dit allemaal wel even voordat ik dit weer kon, eigenlijk moest ik alle normale dingen weer leren en oefenen. Na de operatie begon het met strekken en buigen van mijn knie, wat ik veel moest gaan oefenen. Ook lopen (toen nog met krukken) ging niet meer zo vlotjes.

Met behulp van Kirsten mijn fysio werd (en wordt) voortdurend opgebouwd naar nieuwe uitdagingen. Na heel veel rustig oefenen en proberen gaat het gelukkig steeds beter. 3 weken na mijn operatie mocht ik los op de hometrainer. Begonnen werd met halve rondjes (pendelen noemen ze dat), maar na een kwartiertje oefenen lukte het zowaar 5 hele rondes te trappen. Het klinkt waarschijnlijk niet bijzonder, maar voor mij was dat toch wel een heel fijne stap.

Na het afscheuren van mijn kruisband halverwege september 2015 bezoek ik twee maal per week de fysio. In de aanloop voor de operatie om zo sterk mogelijk de operatie in te gaan. De spieren moeten in het begin immers zoveel mogelijk de ontbrekende knieband op kunnen vangen.

Na de operatie ging de aandacht in eerste instantie natuurlijk vooral naar het weer leren buigen, en strekken van de knie, het lopen en fietsen (spinnen). In het begin had ik vooral moeite met strekken en liep hier wel even achter op schema. Gelukkig is dat inmiddels weer ingelopen.De weken gingen voorbij en mocht ik met aanwijzingen van Kirsten ook steeds meer thuis aan de slag met verschillende oefeningen. Denk aan uitstappen met een been, squats, leg press, balanceren op een halve bal etc. Lopen ging gelukkig ook steeds beter en na 5 weken mocht ik met één kruk lopen en binnenshuis zelfs zonder.

Natuurlijk heeft het pijn gedaan. Vooral direct na de operatie viel de pijn eerlijk gezegd tegen. Ondanks dat je natuurlijk voorbereid bent en weet dat de chirurg behoorlijk bezig is geweest met je knie. Maar ben erg tevreden met hoe het nu gaat.Ook is het echt eventjes wennen dat ik moet oppassen voor gekke draaiende bewegingen. Mijn knie is nog niet volledig hersteld en de nieuwe kruisband dus ook nog niet voldoende vastgegroeid. Even lekker spontaan gek doen. Snik, niet dus…

Behalve niet meer badmintonnen kan ik ook tijdelijk niet meer werken en uitgaan. Dit is natuurlijk erg jammer maar, komt allemaal gelukkig weer helemaal goed.Het was tijdens mijn wintersportvakantie ook wel even flink op mijn tanden bijten omdat ik niet mee kon skiën, maar heb me uiteindelijk gelukkig erg vermaakt.

Iedere week doe ik verschillende oefening bij de fysio (gewichten, veel loopoefening) en krijg ook veel oefeningen mee naar huis. Sinds een week loop ik nu echt zonder krukken en kan ik zelfs al oefeningen zoals planken. Thuis heb ik een hometrainer en fiets ik veel en probeer ik vaak mijn oefening te doen.

Ik kan dus aan jullie melden dat de revalidatie goed gaat. Ik ben er nog lang niet, maar, ik kom eraan!

Kus Tatum

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!