clubzoeker

Selena Piek en Eefje Muskens gestrand in tweede ronde Swiss Open

Selena Piek en Eefje Muskens gestrand in tweede ronde Swiss Open

In de tweede ronde van de Swiss Open troffen Selena Piek en Eefje Muskens wederom een zware tegenstander.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De winnaars van de German Open en de French Open, de gedoodverfde favorieten Yaqiong Huang/Jinhua Tang uit China, gingen de strijd aan met Piek en Muskens. Dat ze goed zouden zijn, was duidelijk. Met slechts vier toernooien gespeeld, bekleden de Chinezen momenteel al de 59e plaats op de wereldranglijst.

Vanaf het begin kozen Piek en Muskens voor de aanval. De Chinezen waren duidelijk verrast waardoor de Nederlandse dames op vijf punten voorsprong wisten te komen. Met 19-21 werd de eerste game knap gewonnen door de Nederlanders. In de tweede game wisten de Chinezen de druk er iets meer op te zetten. Piek en Muskens konden volgen maar Huang en Tang eisten met 21-18 deze game op.

De beslissing zou vallen in een spannende derde game. Het verschil was nihil, het niveau hoog. Piek en Muskens wisten goed bij te blijven, maar helaas voor de Nederlandse dames was het net niet genoeg. Dapper strijdend verloren ze de aansluiting en eindigde na ruim een uur ook voor hun hier de Swiss Open.

Eefje: "We hadden de juiste tactiek en ook nog prima uitgevoerd. In de lange rally's kwamen we weer goed mee en hebben alles gegeven. We trokken helaas aan het kortste eind. Ondanks het zure nipte verlies mogen we tevreden zijn met ons niveau de laatste weken."

Selena: "We speelden echt een goede wedstrijd, maar we gaan toch met lege handen huiswaarts. Het is uiteraard frustrerend om dan net niet voor een stunt kunt zorgen tegen dit ijzersterke paar met Super Series titels op hun naam. We waren echt dichtbij een overwinning. Dus, frustrerend maar toch best tevreden."

Over twee weken staat alweer het Super Series toernooi, de Yonex Sunrise India Open op de agenda voor de Nederlanders.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!