clubzoeker

Tweede dag Yonex Dutch Junior International in Haarlem bijltjesdag voor Nederlanders

Tweede dag Yonex Dutch Junior International in Haarlem bijltjesdag voor Nederlanders

Dag twee van de Yonex Dutch Junior begon meteen met een sensatie. Het als eerste geplaatste Franse duo Thom Giquel en Vimala Heriau verloor na een thriller van de Japanners Naoki Yamazawa en Sayaka Hobara.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Langzamerhand beginnen in de speelschema's meer en meer de Aziaten de overhand te krijgen, maar hier en daar slaat de Europese delegatie flink van zich af.

Dat geldt niet in de laatste plaats voor Joran Kweekel. De als 13e geplaatste DKC'er maakte korte metten met zijn Maleisische tegenstander en bereikte zo de derde ronde. Daarin wacht een Thaise speler die luistert naar de naam Setthanan Piyawatcharavijit. Althans, als iemand dat netjes uitspreekt. Voor de overige Nederlanders was het vandaag wel bijltjesdag. Veel van onze spelers kwamen voor het eerst in actie na een bye in de eerste ronde, maar vandaag wisten naast Joran alleen twee damesdubbels hun partij te winnen. Debora Jille en Imke van der Aar versloegen twee Engelse dames, en Alyssa Tirtosentono met haar partner Marlies Baan kregen de winst tegen een Duits/Belgisch koppel in de schoot geworpen middels een walk-over. Als beloning spelen deze meiden zaterdag tegen respectievelijk de nummers 1 en 2 geplaatst in de tweede ronde. Sebastian Ming Kee Li en het duo Tamara van der Hoeven en Stephanie Pietersz waren vlakbij de volgende ronde, maar verloren nipt in de derde game. Morgen in ieder geval weer 13 Nederlandse jeugdspelers in actie, dus kom ze aanmoedigen!

Op organisatorisch vlak een prima dag. De VIP-borrel werd goed bezocht, door mensen van Badminton Nederland, gemeente Haarlem, sponsoren, ereleden en leden van verdienste van Duinwijck, vertegenwoordigers van andere sporten en ook afvaardigingen van in totaal vijf ambassades van deelnemende landen. De plannen voor de nieuwe hal zijn getoond en we hebben het evenement goed voor het voetlicht kunnen brengen bij mensen die nog nooit badminton op hoog niveau gezien hebben. Al met al een geslaagde actie. Direct na de borrel hebben we bovendien YDJ-grondleggers Henriëtte Vernooy en Koos Roeland nog even in het zonnetje gezet. Na tientallen jaren in de organisatie gezeten te hebben houden zij ermee op. Ze laten een evenement op wereldniveau achter, waar veel van hun bloed, zweet en tranen aan in zit. Met een bos bloemen en een fles wijn doe je natuurlijk geen enkel recht aan hun inspanningen, maar we hopen dat we daarmee een klein beetje uiting hebben kunnen geven aan de waardering die we voor hen hebben.

Elders in het gebouw beginnen de zitzakken dermate populair te worden dat we overwegen om huur te gaan vragen, heeft de pizzaboer zich hersteld van zijn mindere optreden gisteren en was het eten vandaag van Petnoi Schultz ook weer van uitstekend niveau. Vrijwilligers van vandaag weer heel hartelijk bedankt, en morgen hollen we weer verder.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!