Alida Chen geblesseerd teruggetrokken van Dutch International in Wateringen

Alida Chen geblesseerd teruggetrokken van Dutch International in Wateringen

Van donderdag 21 tot en met zondag 24 april vindt voor de 17e keer het Victor Dutch International 2016 plaats. Het is een van de drie internationale badmintonevenementen die Nederland rijk is, waarvan de voorbereidingen al in volle gang zijn.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Victor Dutch International 2016 is een international series toernooi, dat deel uitmaakt van het Badminton Europe Circuit en telt net als de Dutch Open mee voor de wereldranglijst badminton. De inschrijving is inmiddels gesloten. Deze editie nemen aan het toernooi meer dan 160 deelnemers mee afkomstig uit 24 verschillende landen. De best vertegenwoordigde landen zijn Denemarken, Engeland en Nederland!

De Europese Kampioenschappen, die een week later in Frankrijk plaatsvinden, hebben in dit olympisch jaar invloed op het aantal inschrijvingen. Slechts enkele spelers uit de Nederlandse selectie hebben zich ingeschreven. Opvallend is het ontbreken van spelers uit de landen China, Japan, Korea, Thailand en Maleisië, wellicht vanwege de Chinese Masters die dezelfde week plaatsvinden. De winnaars van vorig jaar zijn dit jaar niet aanwezig om hun titel te verdedigen, waardoor er een open strijd ontstaat tussen nieuwe kanshebbers.

Hieronder een kleine selectie en toelichting van enkele kanshebbers dit jaar.

Mannensingel

Meer dan 70 deelnemers hebben zich ingeschreven voor de mannensingel. De als 1e geplaatste 30-jarige Pablo Abian uit Spanje was ooit nummer 20 van de wereld en heeft in 2008 deelgenomen aan de Olympische Spelen in Peking. Ook dit jaar heeft hij Olympische ambities.

Nederlanders die strijden voor de titel zijn de als 3e geplaatste Nederlands Kampioen Erik Meijs, de als 4e geplaatste Nick Fransman, Jordy Hilbink, Jeroen en Leon Ham, Harald Hiemstra en Joran Kweekel. Ook zijn de verwachtingen hooggespannen van selectiespeler Mark Caljouw en Alex Vlaar, die uitkomt voor Bulgarije en dit seizoen met VELO landskampioen is geworden.

Vrouwensingel

Meer dan 30 speelsters zullen strijden voor de titel. De 22-jarige linkshandige speelster Mette Poulsen uit Kopenhagen (Denemarken) is als 1e geplaatste gebrand om haar ambitie na te streven om ooit in de top 10 van wereldranglijst te staan. Nederlandse deelneemsters, die meestrijden zijn Lisa Bomers, Dorien Lups en Marleen Kuipers van VELO. Helaas heeft selectiespeelster Alida Chen zich recentelijk geblesseerd teruggetrokken.

Mannendubbel

Er zijn 24 inschrijvingen voor de mannendubbel, waar de huidige nummer 85 van de wereldranglijst, twee 23-jarige Algerijnen Belarbi en Hamek als 1e geplaatst zijn. Nederlandse kanshebbers zijn selectiespeler Jelle Maas met Sebastiaan Li en Russell Muns met Jim Middelburg.

Damesdubbel

Bij de meer dan 20 damesdubbels zijn de 21-jarige Efler en 20-jarige Kaepplein uit Duitsland als 1e geplaatst. Dames die de finale graag Oranje kleuren, zijn Imke van der Aar met Deborah Jille en Marleen Kuipers met Dorien Lups. De als 4e geplaatste Cheryl Seinen speelt met de Engelse Pugh en Lisa Bomers met de Griekse Karkantzia. Door de terugtrekking van Alida Chen, speelt ook Ilse Vaessen helaas geen damesdubbel meer.

Mixdubbel

Van de meer dan 20 mixdubbels zijn de Engelse combinaties 1e en 2e geplaatst. Als 1e geplaatst zijn de nummer 70 van de huidige wereldranglijst More en Mairs. Nederlandse kanshebbers zijn de landskampioenen van Van Zundert VELO, Jim Middelburg en Myke Halkema, Russell Muns met Ilse Vaessen, selectiespeler Jelle Maas met VELO-speelster Imke van der Aar en de VELO-speler uitkomend voor Bulgarije Alex Vlaar met Mitsova. De als 3e geplaatste Nederlandse speelster Cheryl Seinen speelt samen met de Fin Kaisti.

Het wordt dus weer optimaal genieten van fysiek, tactisch en technisch topbadminton en vele spannende wedstrijden. De organisatie zet met veel plezier voor zowel spelers als publiek een toptoernooi neer!

Komt allen kijken van 21 t/m 24 april in de VELO-hal in Wateringen. Kun je niet aanwezig zijn dan is het dit jaar mogelijk om alle wedstrijden te volgen via livestream.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!