clubzoeker

De 100e All England voor veteranen van start op vrijdag 8 april 2016

De 100e All England voor veteranen van start op vrijdag 8 april 2016

Vrijdag 8 april a.s. start in Hatfield, Engeland, de 100ste editie van de All England Seniors. De jubileum editie kent een deelnemersveld van bijna 450 deelnemers, komend uit alle hoeken van de wereld.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Nederland is vertegenwoordigd met 17 spelers, waaronder de wereldkampioenen Georgy van Soerland-Trouerbach (BV Almere) en Marjan Ridder (BC Duinwijck).

De schema's staan naar goed Engels gebruik op moment van schrijven nog niet online, maar de plaatsingslijst is wel gepubliceerd. In het MS-40 vinden we de als 1e geplaatste Nederlander Gerben Bruijstens (BNL). Georgy staat in het WS-40 als 2e geplaatst achter de Engelse Rebecca Pantaney. Gerben en Georgy staan samen 3/4 geplaatst in het XD-40.

In het XD-50 vinden we Grace Kakiay (BV Slotermeer) met haar Zweedse partner Magnus Nytell als 2e geplaatst. Het koppel behaalde brons op de laatste WK. Ook geplaatst in het XD, maar dan in de 55 en als 3/4 zijn Marcel Bijen (Drop Shot) en Marjan Ridder.

Vice-wereldkampioene Jeannette van der Werff (TFS Barendrecht) staat als 2e geplaatst in het WS-50, maar heeft zich voor dit onderdeel teruggetrokken.

Verder nemen deel Marielle vd Woerdt (Van Zijderveld), Remco Lammers, Linda de Kievit, Marcel Rietberg (allen Conquesto), Bas von Barnau Sijthoff, Sandra Kroon (beiden Drop Shot), Mike van Daal (Van Zijderveld), Rick Paap (BC Culemborg), Maureen Kleijwegt-Oskam (BC Amersfoort) en in de 70+ Henk Weijs en Karel Tokromo.

Opmerkelijk, Henk was samen met Imre Rietveld de allereerste Nederlandse deelnemer aan de 'gewone' All England. Nu, ruim 50 jaar later speelt hij opnieuw de All England.

Populairste onderdeel dit jaar is het XD-55. Maar liefst 25 koppels hebben zich ingeschreven, verdeeld over 8 poules met daaropvolgend afvalsysteem vanaf de kwartfinales.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!