SportSport

Derde dag Dutch International eindstation voor Caljouw en Fransman

Derde dag Dutch International eindstation voor Caljouw en Fransman

De derde dag van de Victor Dutch International stond in teken van de kwart- en halve finales. Om 11:00 uur werd aangevangen met de gemengddubbels.

Maak kennis met Robin Tabeling!

Het als eerste geplaatste koppel Moore en Mairs werden uitgeschakeld door het Deense koppel Soby Hansen en Bond. Het koppel Van der Aar en Maas wist zich helaas niet te plaatsen voor de halve finale. Cheryl Seinen slaagde hierin wel met haar Finse partner.

In het mannenenkelspel geen verrassingen. De Nederlandse heren Fransman en Caljouw wisten zich met 2 games redelijk eenvoudig te plaatsen voor de halve finale. In het vrouwenenkelspel was de uitschakeling van de als derde geplaatste Tolmoff opvallend.

Het mannendubbel Aalestrup en Baskjaer uit Denemarken schakelde het als tweede geplaatste Duitse koppel Holzer en Pistorius uit, waardoor er nog een geplaatst koppel speelt in de halve finale uitkomt.

In het vrouwendubbel kwam het Engels-Schotse duo Bland en Findlay voor het eerst op de baan, door een opgave van de tegenstanders konden zij na 7 punten hun rackets weer opbergen. Het Nederlandse duo Halkema en Malaiholo plaatsten zich relatief eenvoudig voor de halve finale.

Halve finales

Om 17:00 uur gingen de halve finales van start met de gemengddubbels. Een spannende strijd op twee banen, waarbij na drie sets de Nederlandse Seinen met haar partner hun meerdere moest erkennen in het Engelse duo Pugh en Lane. Er waren ook drie sets nodig om de finale te bereiken voor het Deense koppel Soby Hansen en Bond.

Spannende wedstrijden met lange rally's in de vrouwenenkel, maar uiteindelijk zijn de finalisten de als eerste geplaatste Deense Poulsen en de als tweede geplaatste Duitse Li.

In een bloedstollende strijd in de mannenenkel won als eerste geplaatste Spanjaard Abian van de Nederlandse Caljouw. Ook de als vierde geplaatste Nederlander Fransman verloor nipt tegen de als zevende geplaatste Schot Merrilees.

Het Engelse duo Birch en Brown bereikten de finale met gemak. Het thuisspelende Nederlandse koppel Halkema en Malaihollo zorgden voor een sensatie door te winnen van de als tweede geplaatste Engelsen. Het mannendubbel was een krachtig schouwspel, waarin de Denen regeerden. Zowel Bond en Eipe als Aalestrup en Baskjaer bereikten overtuigend de finale.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!