Erik Meijs maakt zich op voor het EK in Frankrijk

Erik Meijs maakt zich op voor het EK in Frankrijk

Na drie weken toernooien spelen, reizen en trainen in andere landen, heb ik nu even de tijd om op adem te komen en me rustig te gaan voorbereiden op het EK over 2,5 week in Frankrijk.

Maak kennis met Esmeralda van Drunen!

De afgelopen weken stonden vooral in het teken van proberen veel wedstrijden te spelen tegen verschillende spelers en natuurlijk proberen om elke keer een paar ronden verder te komen. Terugkijkend kan ik zeggen dat ik drie weken lang goed heb staan spelen en mooie overwinningen heb behaald. Helaas zonder veel rendement op de wereldranking, maar gezien de laatste fase voor Rio is daar even niks aan te doen.

Bij de Polish Open verloor ik in de eerste ronde met 21-23, 18-21 van een Japanner die uiteindelijk de halve finale haalde.

In Frankrijk tijdens de Orleans International moest ik voor het eerst sinds lange tijd weer kwalificatie spelen en dat heeft me uiteindelijk ook de kop gekost. Ik behaalde 3 overwinningen in de kwalificatie, maar er zaten wel twee 3-setters tussen en 2 wedstrijden die zeer kort op elkaar zaten. Dat nekte me de volgende dag toen ik tegen de nummer 1 van Zweden, Hurskainen, moest spelen. Ook toen een zeer goede partij, maar in set 3 na een lange rally op 5-5 was het kaarsje helaas uit en kwam ik niet meer terug in mijn spel.

Het laatste toernooi was afgelopen week in Finland, waar ik al eerder naar toe was gegaan om te kunnen trainen met de spelers van de Finse selectie. Dit waren goede dagen, waarbij ik tussen de trainingen door ook prima kon relaxen door de goede zorgen van Eetu Heino en zijn vriendin Getter Saar waar ik logeerde. Thank you guys for everything!

Als toetje ook nog de mogelijkheid om met een aantal spelers uit Indonesië te sparren die ook aan de Finnish Open gingen mee doen. Dus hard kunnen trainen en veel wedstrijden gespeeld. Deze sparring is voor mij in deze fase cruciaal.

Dan het toernooi zelf. Ik was naar het hoofdtoernooi doorgeschoven, maar wel meteen een moeilijke tegenstander, namelijk een top 85 speler uit Canada. Zoals veel spelers op dit moment probeert iedereen overal zijn punten te halen. Deze Canadees haalt zijn punten vooral in Latijns en Noord Amerika waar de Europese en Aziatische topspelers zich niet veel laten zien. Over de wedstrijd kan ik kort zijn. Ik speelde geconcentreerd, snel, maakte weinig fouten en had hem continue onder druk en won overtuigend met 21-13, 21-12. Een prima overwinning dus. De tweede ronde zou van een ander kaliber zijn, namelijk tegen de nummer 1 geplaatste Tien Minh Nguyen uit Vietnam. Een speler die al ontzettend lang meedraait in het circuit, nummer 5 van de wereld heeft gestaan en brons heeft gehaald op het WK 3 jaar terug. Kortom een speler met veel ervaring! Wat hij hier doet was me verder een raadsel, maar een mooie uitdaging was het zeker.

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!