SportSport

Plannen maken is één, erover communiceren is twee

Plannen maken is één, erover communiceren is twee

Oplettende lezers van mijn blog zullen deze vorige week gemist hebben. Dat was een bewuste keuze. Ik ben met een aantal zaken bezig en als ik daar iedere week over schrijf, dan val ik veel in herhaling en dus leek het me beter om het een weekje over te slaan.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zal in de toekomst misschien wel vaker voorkomen. Al staan de komende maanden in het teken van bezoeken van het bestuur aan verenigingen in het gehele land, en dan valt er voldoende te schrijven, want ook ik ga op pad.

Afgelopen week is de crowdfunding campagne online gegaan voor de parabadmintonners van Badminton Nederland. Ze willen graag naar China voor een toernooi en trainingsstage en hebben daar de nodige euro's voor nodig om dat te kunnen verwezenlijken. En in een vloek en een zucht was 25% van het doelbedrag van €4.000 binnen. Komend weekend zijn de Nederlandse Kampioenschappen Parabadminton in Veenendaal en de ideale gelegenheid om nog eens goed aandacht te vragen voor hun campagne. Zaterdagmiddag ga ik kijken in Veenendaal en ik ben benieuwd of de fans in Nederland onze parabadmintonners naar China willen helpen.

Afgelopen dinsdag stond een bezoek aan Papendal op de agenda. We gingen als bestuur in gesprek met Technisch Directeur Claus Poulsen om naar zijn visie en toekomstplannen te luisteren. Want dat we daar nog het nodige kunnen winnen, moge duidelijk zijn. Door omstandigheden is dat de afgelopen jaren niet gelukt en nu hebben we met Claus een man in huis met een duidelijk visie. En daaraan vast ook een heldere doelstelling. Ik geloof er in dat wat hij voor ogen heeft goed is voor de badmintonsport in Nederland. Bedoeling is dat er geen talent verloren kan en mag gaan. En ja, de sceptici zullen hun mening klaar hebben, die ook vaak terecht is, maar er gaat nu ergens aan gebouwd worden, wat er niet een twee drie staat. Daar moeten we Claus en zijn collega's ook de tijd voor geven. Er zal veel gesproken moeten worden, want je hebt met verschillende initiatieven en belangen te maken. Dus is communicatie erg belangrijk.

Als ik Claus hoor praten dan is het loud and clear wat hij voor ogen heeft. Overigens komt dat tot stand door vele inspirerende gesprekken met de stuurgroep, waar mensen in zitten uit de badmintonwereld, maar ook mensen van buiten onze sport. Daarnaast is NOC*NSF bij dit proces betrokken en daarmee is er het nodige gewicht in de waagschaal gelegd om te komen tot een opzet waar de grootste gemene deler zich in kan vinden. Ook de trainersopleidingen zullen aangepakt gaan worden. Daar is de afgelopen jaren ook genoeg over gezegd en geschreven.

Het is niet aan mij aan mij uit leggen hoe één en ander er uit gaat zien. Ik heb het aangehoord en ben overtuigd van het proces en waar naar toe gewerkt wordt. Om badminton minnend Nederland aangesloten te krijgen en te houden, is communiceren dus erg belangrijk. Iedere belanghebbende heeft immers zijn mening en vaak worden beelden op basis van aannames gevormd. Dus door duidelijk te vertellen waar men mee bezig is, creëert men duidelijkheid en voorkomen we discussie op basis van aannames. En het zal altijd zijn dat er voor- en tegenstanders zijn, maar als je duidelijk bent in je koers, dan is het helder. Het doet me goed dat daar de essentie ook van ingezien wordt en dus wordt er een communicatieplan opgesteld om zaken goed te laten landen. En dan niet alleen voor de belanghebbenden, maar zeker ook naar de rest van Nederland. Iedereen mag het weten waar de organisatie voor staat. We zijn trots op de ingeslagen weg.

Een en ander werd door NOC*NSF nog eens duidelijk onder de aandacht gebracht tijdens een bijeenkomst van Sport & Zaken, waar collega Remco Wieland aanwezig was. Daar werd Badminton Nederland als voorbeeld gesteld voor het bereiken van prachtige topsport resultaten zonder financiering door te focussen en keuzes te maken.

Mijn uitdaging in dit traject licht in het betrokken zien te krijgen van de regionale initiatieven. Ik kom zelf bij de BBF vandaan en ook daar lopen talenten rond. Als we dat eens voor elkaar zouden krijgen om die voor onze sport te behouden, dan is er weer een slag gewonnen. Ik zie daar als bruggenbouwer een rol voor mij weg gelegd om de weg de plaveien. Natuurlijk hebben we contacten, maar die zouden wat dat betreft best eens aangehaald kunnen worden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!