SportSport

Voorspeelmiddag bij BV Almere op 22 april 2016

Voorspeelmiddag bij BV Almere op 22 april 2016

De TopJunior biedt de mogelijkheid om, aanvullend op clubtrainingen, één of twee keer in de week (op een maandag of een vrijdag) extra te trainen. Het plezier in trainen en spelen staat daarbij voorop.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De enige randvoorwaarde waar spelers van de TJ mee te maken hebben is dat ze passen in de homogene trainingsgroepen die de TJ per seizoen samenstelt. Deze homogeniteit varieert door de seizoenen heen. In het huidige seizoen 2015/2016 nemen veel jonge spelers (< 11 jaar) deel aan de TJ.

Badminton School

De doelstelling van de BTF School is om talenten in de leeftijd 11 tot 15 jaar volgens richtlijnen van Badminton Nederland op te leiden voor doorstroming naar uiteindelijk een Badminton Academie. Hiertoe biedt de BS een trainingsprogramma dat bestaat uit wekelijks verplichte 2 x 2 uur training, op de maandag- en vrijdagmiddag.

Academie

De doelstelling van de BTF Academie is om talenten volgens richtlijnen van Badminton Nederland op te leiden voor doorstroming naar de nationale juniorenselecties of op te leiden voor doorstroming naar de eerste en ere-divisie. Hiertoe biedt de Academie een trainingsprogramma dat komend seizoen bestaat uit wekelijks tot maximaal 4 x 2 uur training, waarvan er minimaal drie verplicht zijn. De focus van de Academie training ligt op de ochtendtraining. Het advies is om dit te doen in combinatie met onderwijs op een Topsport Talentschool in Almere. Topsport talentscholen in Almere zijn het Echnaton en het Helen Parkhurst.

Tevens biedt de BTF Topsporttrainingen aan voor jeugdige spelers die starten in de seniorencompetitie of reeds in de seniorencompetitie spelen. Ook moet de speler van een dusdanig niveau zijn dat in de toekomst het spelen op tweede divisieniveau mogelijk geacht moet worden. De maandag en vrijdagtraining zijn 'leertrainingen', waarbij het aanleren van tactiek en techniek centraal staan. In blokken van vier tot acht weken wordt, ondersteund door een stuk theorie, een specifiek onderdeel uitgelicht en getraind. De maandagen zijn gereserveerd voor single trainingen. Op de vrijdag ligt de focus op de dubbel en de mix. Zowel de BTF School als de BTF Academie door Badminton Nederland erkende talentopleidingscentra.

Om jeugdspelers kennis te laten maken met de extra trainingsmogelijkheden in het seizoen 2016/2017 voor vooral de TopJunior en de BTF Badminton School, wordt er op vrijdag 22 april 2016 een open talentenmiddag georganiseerd. Tijdens de open talentenmiddag zal er training worden gegeven door onze gediplomeerde BTF trainers. Aan de hand hiervan kan je geselecteerd worden en wordt gekeken in welke topsportgroep je het beste tot je recht komt.

Ben jij de jeugdspeler die, zonder van club te wisselen, extra wil trainen en zijn eigen spel naar een hoger niveau wil tillen, meld je dan direct aan voor de open talentenmiddag en ervaar hoe leuk (top)sport kan zijn. Neem je ouder(s) mee, en laat je informeren!

De open talentendag zal worden gehouden in Sportcomplex Raggers in Almere op de Bongerdstraat 6 op 22 april van 16:30 tot 19:00 uur. Aanmelding kan via info@badmintonflevoland.nl. Bij je aanmelding graag je leeftijd en speelsterkte/niveau en club vermelden.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!