clubzoeker

De échte bondscoach van Nederland is een Deen: Kim Nielsen

De échte bondscoach van Nederland is een Deen: Kim Nielsen

Ze snappen het wel, maar nu begrijpen ze het niet. Er is weer een nieuwe Deense bondscoach in ons land die gaat de U19 doen. Daarmee krijgt zo'n beetje iedereen die ouder is dan 16 en bij de nationale selectie zit niet meer training van een Nederlandse trainer.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

We hebben 'op papier' een Nederlandse bondscoach. De échte bondscoach is zijn assistent, een Deen en zijn baas - de technisch directeur - is ook een Deen en nu gaan dus ook de U19-spelers naar een Deen luisteren.

We kunnen de spelers inmiddels maar beter een Deense inburgeringscursus geven en verplicht Deens laten leren. Denemarken is het beste badmintonland in Europa en hoort in de top 5 van de wereld. Als je kijkt naar de trainersopleidingen dan zijn ze ook wereldwijd de beste. Je hebt verschrikkelijk veel goede trainers in dit land en die worden door heel Europa uitgestuurd om bondscoach of hulp-piet te worden.

Dat doen ze niet omdat ze nu zo graag willen dat alle andere landen net zo goed worden als Denemarken maar gewoon uit geldbesparing. Als Denemarken nieuwe jonge coaches moet opleiden en ervaring moet laten opdoen terwijl ze nog niet goed genoeg zijn om met de elitespelers van dit land te kunnen omgaan. Dus gaan ze naar het veel slechtere buitenland waar ze op kosten van deze slechte landen ervaring op doen op internationaal niveau.

Zo kan het dus gebeuren dat je op een EK zo'n 12 Deense coaches ziet rond lopen waarvan er maar drie of vier in een Deens trainingspak. Dat houdt de ervaring van de nationale coaches van veel Europese landen relatief laag en Denemarken krijgt er weer een flink aantal jonge coaches bij die op hoog niveau ervaring hebben kunnen op doen.

Denemarken lacht zich dood om die domme buitenlanders en ze maken optimaal gebruik van hun voorsprong en zorgen er voor dat er geen enkeling ook maar door dringt tot hun niveau.

Het wordt tijd dat we een politieke partij gaan oprichten voor badmintonvluchtelingen en de leider daarvan zal dan voor de rechter komen voor zijn uitspraak over "willen jullie meer of minder Denen in Nederland?"

Met het aanstellen van een derde totaal onbekende jongen die op kosten van de leden van Badminton Nederland ervaring mag komen op doen en er ook nog voor betaald wordt geeft het bestuur en de technische staf ruimschoots toe dat het niveau van de Nederlandse trainer erbarmelijk slecht is.

Maar in plaats daar wat aan te doen schuift onze technisch directeur in ballingschap een landgenootje naar voren. Dat is het goede voorbeeld geven en daarmee laat je zien dat je gelooft in je eigen beleid en uitspraken dat we in Nederland met een nieuwe opleiding goede trainers gaan opleiden.

Natuurlijk gaat dat niet gelijk en wij Nederlanders moeten inzien dat zelfs de beste Nederlandse trainer niet in de schaduw kan staan bij de eerste de beste van de straat geplukte onbekende oud elite jeugdspeler uit Denemarken.

Weer een top stukje technisch faalbeleid van Badminton Nederland en zo hobbelen en struikelen we van de ene sloot naar de andere en zijn de 12 stoten al lang voorbij.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!