SportSport

Edward van den Heuvel blikt vooruit op het NJK

Edward van den Heuvel blikt vooruit op het NJK

De Nederlandse Jeugdkampioenschappen zijn jaarlijks eigenlijk het slotstuk van een lang seizoen. Het NJK is altijd zeer sterk bezet en Nederlands beste jeugdspelers en -speelsters nemen daaraan deel.

Ken je BC Thuve al?

Kortom een mooi moment om je te meten met de top van Nederland.

U13

In de U13 gaan Royce Mink en Rens Lagrouw proberen bij de heren de prijzen binnen te slepen en Karlijn van der Lee en Chloë Li bij de dames. Rens is in zijn enkelspel als derde geplaatst en Karlijn 4e. Bij de dames is Jaymie Laurens favoriet in alle onderdelen. Bij de heren wordt het spannend in het enkelspel. Rens is zeker niet kansloos, maar de fysiek sterkere Dyon van Wijlick is op dit moment nog een maatje te groot. Royce en Chloë kunnen beiden vrijuit spelen en hebben niets te verliezen.

U15

Bij de dames neemt Aparna Schulze deel. In het enkelspel zijn in de U15 de topdames allemaal aan elkaar gewaagd. Kortom daar wordt het spannend en wie is op dat moment in vorm. In het damesdubbel liggen voor Aparna wel wat kansen om heel ver te komen. Bij de heren doen Henry Tsui, Damian Schouten, Joris Heijnen en Liam Krikke mee. De top is hier heel breed en sterk dus iedereen zal in alle onderdelen hard aan de bak moeten om ver te komen.

U17

Bij de heren doen Carlo van den Berge en Remco van der Lee bij de heren en Indy de Goeij en Romy Claassen bij de dames. Bij de dames staan dames die eredivisie spelen ook op de lijst. Romy en Indy zullen echt aan de bak moeten om rondes verder te komen in alle onderdelen. Carlo heeft het geluk dat hij toch wel verrassend als tweede is geplaatst in het enkelspel en daardoor in ieder geval de halve finale zeker gehaald kan worden. Ook Remco moet een paar rondes door kunnen komen in het enkelspel. Ties v.d. Lecq lijkt hier de gedoodverfde favoriet bij de heren.

U19

In de U19 heeft de BS Barendrecht geen deelnemers. Joran Kweekel is hier in alle onderdelen huizenhoog favoriet. Bij de dames zal de strijd ongetwijfeld gaan tussen Tamara van der Hoeven en Imke van der Aar.

Kortom het beloven weer mooie wedstrijden te worden in Tilburg. Eens kijken of er spelers of speelsters zijn die kunnen verrassen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!