SportSport

Erik Meijs: Je moet gewoon knokken en alles eraan doen!

Erik Meijs: Je moet gewoon knokken en alles eraan doen!

Vandaag even de rust om terug te blikken op de afgelopen week in Jakarta. Zoals verwacht was het na twee weken niks doen flink wennen aan de zwaarte en de hitte van de trainingen hier in de Taufik Hidayat Arena.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De eerste dag denk je, als je weer op de baan staat, dat je een echte amateur bent. Na 10 min al helemaal gesloopt. Je hebt het gevoel als een slak over de baan te bewegen en als de Indonesische spelers nog wat met je gaan dollen, wordt het een heeeele lange eerste training. Gelukkig na een uur raakte mijn lichaam al iets meer gewend en tijdens de middagtraining voelde ik me meteen alweer beter.

De trainingen hier zijn nog steeds heavy met vaak 3 tot 4 verschillende oefeningen per sessie. 's Ochtends is het vaak 1 tegen 1 of 2 tegen 1, waarbij de focus op mij ligt en ik 15-20 min achter elkaar alleen sta en ik of moet aanvallen, of moet verdedigen, geen clear mag spelen etc. Ze geven hier dan ook niet lief aan en het interesseert ze geen drol of je moe bent of niet. Waar ze een hekel aan hebben is als je eerste slag het net ingaat of dat je shuttles zomaar laat lopen. Je moet gewoon knokken en alles eraan doen. Ben je daarna gesloopt en kruip je van de baan, dan gaan ze graag met je een lekker koud drankje buiten doen en lachen ze gezellig :)

Ook houden ze hier van veel rijtjes. Elke dag krijg je wel wat rijtjes voor je kiezen, waarbij ook hier vaak de opdracht is aanvallend spelen. Nu begrijp ik ook waarom veel jonge spelers uit Indonesië een flinke klapper in huis hebben. Als je 3 tot 4 keer per week zo gefocust bent op smashes en oplopen en netspel, dan word je vanzelf een gevaarlijke speler vanuit het achterveld. Zo is mijn sparringpartner Andi, die er elk jaar is, er ook weer om zijn loeiharde smashes links en rechts van me af te vuren. Je went er maar niet aan hoe hij ze soms als een komeet langs je heen knalt, maar goed is het wel.

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!