Moederdag 2019

Held van de Week: badmintonners Eefje Muskens en Selena Piek

Held van de Week: badmintonners Eefje Muskens en Selena Piek
Moederdag 2019

Selena Piek en Eefje Muskens leven momenteel op een roze wolk. De badmintonsters zijn door de lezers van Helden Online niet alleen verkozen tot Held van de Week; donderdagochtend werd ook nog eens bekend dat ze naar de Spelen in Rio mogen.

› alles over het Badminton Festival!

Selena, gefeliciteerd! Tweede op het EK en ook nog eens verkozen tot Held van de week!

"Ja, dankjewel. Echt gaaf. Ik lees Helden altijd. Er staan alleen maar grote sporthelden in en nu staan wij er zelf tussen. We vinden het een grote eer!"

Jullie hebben niet de minste verslagen: Kim Lammers en Robin van Persie.

"Inderdaad, dat verbaast ons ook erg. We vonden het al supertof dat we genomineerd waren. We hadden echt niet verwacht dat we het ook daadwerkelijk zouden worden. Daar zijn we heel blij mee, natuurlijk!"

En donderdagmiddag kwam er nog meer goed nieuws. Jullie hebben je zo goed als gekwalificeerd voor de Spelen in Rio!

"Ja, dat kan eigenlijk niet meer misgaan. Het moet nog officieel goedgekeurd worden door het NOC*NSF, maar in principe hebben we aan alle eisen voldaan. Ik kan geen reden bedenken waarom ze ons niet zouden selecteren."

Je gaat naar Rio, Selena. Je gaat naar de Olympische Spelen!

"Ja, dat geeft echt een overweldigend gevoel. Ik besef het nog niet helemaal, weet nog niet wat ik ervan moet verwachten. Ik heb er in ieder geval onwijs veel zin in!"

En dat allemaal mede dankzij die tweede plek op het EK in Frankrijk. Jullie hoogste eindnotering ooit op een Europees kampioenschap.

"Klopt. Daar kijken we met een ontzettend goed gevoel op terug. We waren natuurlijk wel als tweede geplaatst, maar het blijft een EK. Vanaf dag een zaten er al verrassende uitslagen tussen. Gelukkig hebben wij onze favorietenrol waar kunnen maken. Daar zijn we trots op."

Voor jou was het overigens niet de enige prijs op het EK. Je pakte ook nog brons samen met Jacco Arends. Twee prijzen in korte tijd dus!

"Ja, geweldig! Hier had ik van tevoren zeker voor getekend. We waren redelijk vermoeid, hadden een zwaar seizoen achter de rug. Dit was dus het echt het hoogst haalbare!"

Jij en Eefje zijn pas drie jaar dubbelpartners. En nu al zo succesvol. Waar zit het hem in denk je?

"We hebben in de eerste plaats allebei talent voor het spelletje, maar we zijn daarnaast ook onwijs gemotiveerd om onze doelen te bereiken. We zijn niet de langste, dus we moeten het vooral hebben van inzicht, snelheid en de gaten dichtlopen. Eefje is vooral verdedigend erg sterk en ik heb scorend vermogen. We vullen elkaar perfect aan."

Ik weet zeker dat ik mijn beste niveau nog niet heb gehaald, ik zit nog niet op mijn top'

Jullie zijn beiden ook nog erg jong. Jij bent 24 en Eefje 26. Waar stopt dit?

"Daar zijn we zelf ook erg benieuwd naar. Normaal gesproken ben je als badmintonner pas op je top als je eind twintig bent, dus we hebben nog even te gaan. Als ik alleen naar mezelf kijk, weet ik zeker dat ik mijn beste niveau nog niet heb gehaald. Ik zit zeker nog niet op mijn top."

Hebben jullie het succes samen nog even goed gevierd?

"Daar hebben we helaas helemaal geen tijd voor gehad. Ik moest zaterdagavond na de finale gelijk in de auto richting Nederland, want om 7:00 vertrok mijn vlucht vanaf Schiphol. Ik reed wel mee met Eefje en haar ouders dus we hebben het in de auto een beetje kunnen vieren. Maar binnenkort gaan we er zeker nog een drankje op doen, denk ik."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Frankrijk verslaat Nederland bij Sudirman Cup in China

Frankrijk verslaat Nederland bij Sudirman Cup in China

In Nanning (China) is het Nederlandse team er net niet in geslaagd de laatste wedstrijd in groep 2A van de Sudirman Cup 2019 te…

21 mei 2019

Stoeva Sisters break with Bulgarian badminton?

Stoeva Sisters break with Bulgarian badminton?

It was very tough months for us... we were working so hard to make something for us, for the badminton in Bulgaria but we just…

21 mei 2019

Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Het lag in de lijn der verwachting, maar de Nederlandse topbadmintonners die deze week acteren tijdens de Sudirman Cup 2019 in…

20 mei 2019

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Vandaag is de Sudirman Cup 2019 begonnen in Nanning (China) en de Nederlandse topbadmintonners zitten in de poule met Frankrijk,…

19 mei 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Bij de German International 2019 in Bonn zit het er op voor de jonge Nederlandse ploeg.

18 mei 2019

DKC wint de beker na spannende finale tegen landskampioen Duinwijck

DKC wint de beker na spannende finale tegen landskampioen Duinwijck

In Sportcentrum Mariahoeve in Den Haag heeft DKC net als vorig jaar de nationale beker gewonnen. In een spannende finale werd…

18 mei 2019

Speel ook AirBadminton bij het Outdoor Badminton Festival in Oosterhout!

Speel ook AirBadminton bij het Outdoor Badminton Festival in Oosterhout!

Gemeente Oosterhout, onder meer badmintonclub Oosterhout en Badminton Nederland organiseren op vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei…

16 mei 2019

Mark Caljouw en Gayle Mahulette topsingelaars voor Nederlandse equipe Sudirman Cup 2019 in China

Mark Caljouw en Gayle Mahulette topsingelaars voor Nederlandse equipe Sudirman Cup 2019 in China

Van zondag 19 tot met zondag 26 mei 2019 vindt in Nanning (China) de Sudirman Cup, het WK gemengde teams plaats. Nederland is…

15 mei 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!