SportSport

Hoornse badmintonners maken alsnog de stap naar de eredivisie

Hoornse badmintonners maken alsnog de stap naar de eredivisie

Begin maart was er de teleurstelling bij Hoornse BV. Als beste standaardteam van de eerste divisie mocht de club in een tweeluik proberen de plek van de nummer negen van de eredivisie over te nemen.

Ken je BV ELO United al?

Het Amstelveense Van Zijderveld bleek hierin te sterk en na drie promoties op rij kwam de opmars van HBV in badmintonland dan ook tot een halt. Amper twee maanden later maakt de Hoornse club nu alsnog de gang naar het hoogste niveau. HBV neemt de plek in van BV Slotermeer, dat zich terugtrekt uit de eredivisie.

Al kort na de verloren promotiedegradatieduels hoorde het bestuur van de Hoornse club dat het rommelde bij de Amsterdamse vereniging en dat dit mogelijk zelfs kon resulteren in terugtrekking van het vlaggenschip van die club. De aanname dat HBV - gezien de zojuist gespeelde duels om promotie - in dat geval de eerste gegadigde was om Slotermeer te vervangen bleek een onjuiste te zijn.

De badmintonbond legde dit verzoek begin mei immers eerst neer bij Smashing, de degradant van afgelopen seizoen. De club uit Wijchen bedankte echter voor de eer omdat het geen representatief team op de been kon brengen. Afgelopen dinsdag klopte de bond daarop aan bij de Hoornse club.

Indrukwekkende opmars

Hoewel hier intern eerst over gesproken moest worden - vooral over de financiële consequenties - waren bestuur en spelers er eigenlijk direct al over uit dat zij dit aanbod niet wilden laten lopen. En dus werd de mail van de bond dit weekend positief beantwoord. Het betekent dat de indrukwekkende opmars van de club vanuit de derde divisie in vier jaar tijd dus alsnog eindigt op het hoogste niveau.

Waar de eerdere promoties altijd werden gerealiseerd met eigen kweek, dan wel met spelers met een HBV verleden, betekent de laatste stap dat er twee spelers van buitenaf bijkomen.

Zo werd eerder de komst van Steef van Wooning al bekendgemaakt. Hij komt over van Duinwijck, waar hij de nodige ervaring opdeed op het hoogste niveau, maar nooit een heel seizoen speelde in de eredivisie. Nu maakt de club bekend dat ook Feng Groothuijse naar Hoorn komt. Zij speelde vorig jaar nog in de Deense competitie.

Betaald krijgen spelers die de clubkleuren van HBV verdedigen niet. En dat terwijl badmintonners op het hoogste niveau veelal tussen de vijf- en tienduizend euro per seizoen kunnen opstrijken. Voor de Hoornse club is dit een agendapunt voor na het debuutjaar in de eredivisie. Wil HBV zich voor een langere termijn handhaven op het nationale hoofdpodium dan ontkomt het er niet aan de portemonnee te trekken, is de steeds sterker wordende gedachte bij het bestuur. Sponsorjacht is voor komend seizoen dan ook met kapitalen geschreven in de Hoornse agenda.

Handhaving

Vooralsnog is handhaving met onbetaalde krachten het doel. Daardoor doet de eerste helft van het seizoen er voor HBV straks opmerkelijk genoeg niet toe. Daarna pas gaan de beste vijf teams van de eredivisie immers spelen om de titel en strijden de onderste vijf voor lijfsbehoud. Dat moet behalve met de twee nieuwkomers worden bewerkstelligd met Dave en Nick Veerman, Marcha van Beusekom, Chloe Mayer en Feng Groothuijse.

Zij worden getraind door Dennis Lens, die voor komend seizoen is aangetrokken als trainer. De vereniging moet de kleine lettertjes nog lezen, maar zou hem het liefst inschrijven als speler/trainer zodat er indien nodig niet alleen een beroep op zijn ervaring en kunde naast, maar ook in het veld kan worden gedaan.

Het nieuwe seizoen gaat 10 september van start. Of HBV blijft spelen op zaterdagavond of kiest voor de zondagmiddag is nog ongewis.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!