SportSport

Jacco, Selena en Eefje gaan naar Rio!

Jacco, Selena en Eefje gaan naar Rio!

In alle vroegte kwam vanochtend het verlossende woord voor de Nederlandse badmintonners Jacco Arends, Selena Piek en Eefje Muskens.

clubzoeker

Maak kennis met Jaymie Laurens!

De kwalificatie voor de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro is, op basis van de vandaag gepubliceerde geschoonde lijst van de Badminton World Federation (BWF), een feit geworden. Het enorme harde werken tijdens het overvolle schema is beloond.

De meest recente prestaties van Arends, Muskens en Piek op het EK van afgelopen week zorgden ervoor dat kwalificatie hen niet meer kon ontgaan. Op de geschoonde lijst van de BWF neemt het koppel Eefje Muskens en Selena Piek de achtste plaats en het koppel Jacco Arends en Selena Piek de elfde plaats in. Een plaats bij de eerste 13 is het criterium om kwalificatie voor de Spelen in Rio af te dwingen.

Technisch directeur van Badminton Nederland Claus Poulsen laat weten: "Na een zeer zwaar kwalificatiejaar, waarin de spelers en coaches geweldige resultaten hebben gehaald, ben ik enorm trots met deze uitzonderlijke prestatie. Sinds 2004 heeft Badminton Nederland geen "Nederlands bloed" weten te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Dit is voor mij een sterk signaal dat Badminton Nederland op de juiste weg is voor de toekomst. Ik wil dan ook mijn dank uitspreken voor het harde werken van alle spelers en de technische staf die dit mogelijk hebben gemaakt."

Jacco Arends: "Geweldig dit! Een jaar lang reis je de hele wereld over en vecht je elke wedstrijd voor dit moment….. en nu is het eindelijk daar. Dat geeft een enorme kick. Hier gaan we nu even van genieten, maar straks gaat al snel de focus volledig op de Olympische Spelen zelf. Nu gaat het pas echt beginnen!"

Eefje Muskens: "Wauw, wat een ongelooflijk goed gevoel! We hebben vanaf het begin geloofd dat we het konden en hebben daar dag in dag uit hard voor gewerkt! Dat nu deze droom uitkomt is heerlijk. Dank voor de steun van het NOC-NSF en onze sponsoren die ervoor hebben gezorgd dat wij een optimaal programma konden draaien en zo alle toernooien hebben gespeeld die nodig waren om ons te kwalificeren./"v

Selena Piek: "Ge-wel-dig! Woorden schieten te kort. Dit was een ontzettend zwaar maar oh zo'n mooi jaar. Met het behalen van de kwalificatie voor de spelen in Rio gaat een droom in vervulling. Na 8 jaar afwezigheid van Nederlandse deelname in het dubbelspel ben ik meer dan trots op onze dubbele kwalificatie."

Plaatsing voor de Spelen wordt echter pas echt 100% definitief als NOC*NSF de kwalificatie heeft bevestigd en in overleg met Badminton Nederland heeft besloten dat beide koppels zijn geselecteerd en uitgezonden worden.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!