clubzoeker

Jerry Natenstedt en Tamara van der Hoeven favorieten bij Grand Prix in Den Haag?

Jerry Natenstedt en Tamara van der Hoeven favorieten bij Grand Prix in Den Haag?

Alweer voor de vierde keer organiseert de Haagse badmintonclub Drop Shot op 13, 14 en 15 mei 2016 het Drop Shot Grand Prix toernooi.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In 2016 maken diverse Nederlandse talenten gebruik van de mogelijkheid om een greep te doen naar de titel. Bij de heren is Erik Meijs, Nederlands kampioen en drievoudig winnaar, dit jaar niet aanwezig. Jerry Natenstedt lijkt goede papieren te hebben om zijn opvolger te worden, maar Joran Kweekel aast ook op de prijs.

Bij de dames is er zware concurrentie, met o.a. Tamara van der Hoeven, Ieva Pope, Dorien Lups, Mireille van Daal en Monique van der Wouden. De winnaars in het enkelspel ontvangen een prijs van 400 euro.

Gratis entree

Naast de 1-categorie is het toernooi open voor badmintonners in de categorieën 4, 6 en 8. Met ruim 200 deelnemers en bijna 400 inschrijvingen bereikt het toernooi dit jaar een nieuw record. Enkele weken voor sluiting van de inschrijving was het toernooi al vol voor de 4, 6 en 8. Mede daarom beginnen de wedstrijden dit jaar al op vrijdagavond vanaf 20.00 uur. Het toernooi wordt gespeeld op sportcentrum Mariahoeve, Het Kleine Loo 12 in Den Haag. Op zaterdag van 9.00 uur tot ca. 21.00 uur.

Op zondag worden de finales gespeeld vanaf 12.00 uur. Entree is gratis. Op zaterdagavond is er voor iedereen - spelers en toeschouwers - de mogelijkheid om bij de Meeat (meet&eat) te genieten van een heerlijke Indische maaltijd en vanaf 21.00 uur een feest. Inschrijven hiervoor kan nog via de site www.grandprixtoernooi.nl. Hier is ook meer informatie over het toernooi te vinden.

Het toernooi in 2017

In 2017 bestaat BC Drop Shot 70 jaar en beleeft het toernooi zijn eerste lustrum. Het toernooi treedt dan toe tot de cyclus van Master toernooien. De club heeft bij Badminton Nederland het voorstel ingediend om in 2017 de Master Finals te organiseren, als afsluiter van de serie Master-toernooien. De top van de deelnemers van de Master-toernooien strijdt dan in Den Haag om de Master-titel. Alles zal erop gericht zijn om van dit toernooi een echt badmintonfeest te maken.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!