SportSport

Op 7 en 8 mei Master-toernooi in Veendam

Op 7 en 8 mei Master-toernooi in Veendam

In het mannenenkel komt Nick Fransman helaas zijn titel niet verdedigen wegens toch niet de minste badmintonverplichtingen, de competitiewedstrijd om het kampioenschap van Duitsland.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Favoriet om hem op te volgen is de als eerste geplaatste Mark Caljouw. Maar Jerry Natenstedt, dit jaar als 2e geplaatst en ook de rest van de geplaatste spelers Jim Middelburg, Leon Nottelman, Joran Kweekel, Michiel Kruijt, Ralph Starren en Brent Maarsingh zullen hun uiterste best doen om de titel te pakken.

Ook in het vrouwenenkel ontbreekt de titelverdedigster, Manon Sibbald is tijdens het toernooi op stage in Indonesië, daarom is dit jaar Tamara van der Hoeven de te kloppen vrouw. Dorien Lups, die in 2014 en 2015 ook steeds de finale wist te bereiken maar beide keren het onderspit moest delven,zal er ongetwijfeld extra op gebrand zijn om dit jaar op die hoogste plek op het ereschavot te eindigen en het Tamara niet makkelijk gaan maken. Maar wie weet zorgen in Veendam de 3e en 4e geplaatste Ieva Pope of Xandra Stelling al eerder voor een verassing in het vrouwenschema.

In het mannendubbel zijn Jim Middelburg / Russel Muns en Mark Caljouw / Robin Tabeling de nummer 1 en 2 geplaatsten maar met Michiel Kruijt / Leon Nottelmans moet zeker ook rekening worden gehouden. Bij de vrouwen zou volgens de plaatsingslijst de finale gaan tussen de koppels Imke van der Aar / Myke Halkema (1) en Tamara van der Hoeven / Dorien Lups (2). Maar de koppels Lisa Bomers / Ieva Pope (3) en Gita Djajawasito / Veerle Wijers (4) zullen zich niet zo maar gewonnen geven onderweg naar het prijzengeld.

Het in de eredivisie ongeslagen koppel Jim Middelburg / Myke Halkema worden als winnaars van het gemengddubbel getipt. Zij zullen zich dan wel eerst van het koppel Leon Nottelman / Gita Djajawasito (4) moeten ontdoen en in de finale naar verwachting moeten afrekenen met het koppel Robin Tabeling / Rosalie Teuben (2). In die helft van het schema zullen Michiel Kruijt / Imke van der Aar (3) zich ook niet zomaar gewonnen geven dus ook in dit onderdeel verwachten we spectaculaire halve finales en finales op de zondag in de Parkstadhal.

Het toernooi zal worden gespeeld in het Indoorcentrum Veendam, Jan Salwaplein 1, 9641 LN te Veendam. De finales staan gepland op zondag 8 mei vanaf 13:00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!