badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Titel in Veendam voor Haagse Mark

De spannende gemengddubbel was een mooie partij om die finales mee te starten. In de derde game met een stand van 15-21, 21-18 en uiteindelijk 21-19 bleken Michiel Kruijt (DKC) en Imke van der Aar (VELO) sterker dan Russell Muns en Myke Halkema (VELO).

Titel in Veendam voor Haagse Mark - SV Meteoor
© SV Meteoor
Titel in Veendam voor Haagse Mark - SV Meteoor
© SV Meteoor +

 

Het vrouwenenkel werd zoals verwacht gewonnen door Tamara van der Hoeven (BV Almere). Zij was als eerste geplaatst. Verassend was wel dat de als tweede geplaatste Dorien Lups al in de tweede ronde uitgeschakeld werd door Raquel Humphris die vervolgens weer werd uitgeschakeld door de als derde geplaatste Ieva Pope (Van Zijderveld). In de finale bleek Tamara duidelijk sterker dan Ieva, ze won de wedstrijd relatief eenvoudig met 21-14 en 21-18.

Ook bij de mannenenkel een wedstrijd tussen een verwachte finalist en een verrassende tegenstander. De eerst geplaatste Mark Caljouw (DKC) liep alleen in de halve finale tegen wat weerstand op (drie games tegen Michiel Kruijt) maar kwam verder eenvoudig in de finale terecht. Daar kwam hij tegenover de als vijfde geplaatste Joran Kweekel (ook van DKC).

Joran kwam zelf uit het kwart van de schema waar de als derde geplaatste Jim Middelburg uitgevallen was. De als tweede geplaatste Jerry Natenstedt was onderin het schema al vroegtijdig uitgeschakeld door de Syrische Aram Mahmoud die vervolgens weer uitgeschakeld werd door de als zevende geplaatste Ralph Starren die uiteindelijk in de halve finale van Joran verloor.

Mark en Joran maakten er weliswaar een mooie wedstrijd van met spannende rally's maar Mark verloor eigenlijk geen moment de controle over het wedstrijdverloop. In twee games, 21-17 en 21-16 sloeg Mark zichzelf naar het maximale prijzengeld.

De damesdubbel ging tussen het koppel Imke van der Aar en Myke Halkema en Tamara van der Hoeven met Dorien Lups. Van der Aar / Halkema pakte de eerste game (21-15) maar Van der Hoeven en Lups begonnen in de tweede game steeds sterker te spelen wat er uiteindelijk toe leidde dat zij de tweede game wonnen (21-19). In het begin van de derde leken Van der Hoeven en Lups door te zetten maar van der Aar en Halkema herpakten zich en wonnen die game (en dus de wedstrijd) uiteindelijk met 21-15.

De gehele eerste game van de herendubbel was het verschil nooit groter dan twee punten. Uiteindelijk trokken gelegenheidsduo Russell Muns en Joran Kweekel aan het kortste eind en wonnen ze met 26-24. Ook de tweede game werd spannend, maar Mark Caljouw en Robin Tabeling (TSV Trittau) wisten er helaas geen derde game uit te slepen. De winst ging met 22-20 naar Muns en Kweekel.

Ook bescheiden succesjes voor de organiserende vereniging. De mannenenkel finale in de 6 was in het geheel een SV Meteoor aangelegenheid waarin Thomas Niemeijer ten koste van Hein Dellebarre na drie spannende games de eerste prijs opeiste. Iris Lieben van de club uit de parkstad speelde de gemengddubbel finale in de 6 maar redde het niet met haar gelegenheidspartner Raymond Kasanwidjojo van Novum uit Groningen.

Een vaste traditie op het toernooi is de uitreiking van de verenigingsbeker aan de meest succesvolle vereniging. Voor elke overwinning tijdens het toernooi zijn (ongeacht de klasse) punten te verdienen op basis waarvan uiteindelijk een verenigings-ranglijst opgebouwd wordt. Winnaar van de enorme beker werd dit jaar SV Veldhausen.

geplaatst door

verkregen via SV Meteoor

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 8 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws